PIŠKOTI Z BONBONI



ZA DELO POTREBUJEŠ:                                                  

                                                                       
20 DAG MASLA
10 DAG SLADKORJA
1 VANILIN SLADKORJA
1 ŠČEPEC SOLI
2 RUMENJAKA
2 ŽLICI KISLE SMETANE
30 DAG MOKE
0,5 ŽLIČKE PECILNEGA PRAŠKA
6 DAG PISANIH ČOKOLADNIH BONBONOV




PRIPRAVA:

1. V SKLEDI Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM ZMEŠAMO MASLO, SLADKOR, VANILIN SLADKOR
    IN SOL. DODAMO RUMENJAKA IN KISLO SMETANO TER VSE SKUPAJ DOBRO  
    PREMEŠAMO. DODAMO MOKO IN PECILNI PRAŠEK. MEŠAMO TOLIKO ČASA, DA
    DOBIMO TESTO BREZ GRUDIC. TESTO OBLIKUJEMO V KEPO IN ZA 30 MINUT
    POSTAVIMO V HLADILNIK.


2. RAZVALJAMO TESTO IN Z MODELČKI IN Z MODELČKI IZREŽEMO RAZLIČNE OBLIKE
    PIŠKOTOV.





3. NA SREDINO PIŠKOTOV POLOŽIMO PISAN ČOKOLADNI BONBONČEK.






4. PEČICO SEGREJEMO NA 180 C. PIŠKOTE PEČEMO 10 DO 12 MINUT.







DOBER TEK!    
UČITELJICA NATAŠA  

Komentarji

  1. Nataša, piškoti so videti slastni, čeprav bi sama (zase) bonbone izpustila. Verjamem pa, da bodo otroci, ki imajo radi piškote nad njimi naravnost navdušeni.
    Bi pa z veseljem popila kavico v tvoji družbi. Do mene diši, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti piškoti so dobri za otroke ravno zaradi bonbonov. Tudi izgledajo lepo. Sicer se pa strinjam s tabo, da bi jih zase izpustila. Ko naslednjič spečem piškote popijeva kavico. Nataša

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI