HIGIENA ROK

ŽIVIMO V ČASU, KO JE ČISTOČA ZELO POMEMBNA. POSEBEJ MORAMO PAZITI NA REDNO IN DOSLEDNO UMIVANJE ROK.
NASE ROKE SO ORGAN ,KI SE VEDNO NEČESA DOTIKA, PRIJEMA, UPORABLJA IN NAŠE ROKE POTEM POTUJEJO V USTA. TAM PA SE POTEM NASELIJO VSI TI ŠKODLJIVCI, KI  JIH NAŠE TELO NE MARA. ODZOVE SE TAKO, DA SE OKUŽIMO IN ZBOLIMO. VSI VEMO, DA JE TO ZELO HUDO- BITI BOLAN, IMETI VROČINO, BRUHATI, BOLI NAS TREBUŠČEK....
ZATO JE PRAV ,DA VEDNO IN SEVEDA PREDNO SE TO ZGODI, SKRBIMO ZA ČISTOČO. ČISTOČO CELEGA TELESA , PREDVSEM  PA NAŠIH ROK. TUDI NI ČISTO VSEENO KAKO SI ROKE UMIVAMO. NI DOVOLJ DA SI SAMO MALO ZMOČIMO DLANI, AMPAK IMAMO ZATO POSEBEN POSTOPEK.

NASE ROKE SO POLNE BAKTERIJ PRAV TAM, KJER JIH NAJMANJ PRIČAKUJEMO. TO JE MED PRSTI IN ZA NAŠIMI NOHTKI. ZATO MORAMO POSEBEJ DOBRO UMITI TA MESTA. UPORAB ITI MORAMO DOBRO MILO, KI GA S KROŽNIMI GIBI IN DRGNJENJEM NANESEMO NA ROKE. ROKE DOBRO NAMILIMO, NATO  DOBRO SPEREMO POD ČISTO VODO. KO KONČAMO  JIH OBRIŠEMO S ČISTO BRISAČKO.
V TEM ČASU SEDAJ JE POMEMBNO ŠE RAZKUŽEVANJE S PRIMERNIM RAZKUŽILOM.


ČE BI NAŠE ROKE PRED UMIVANJEM POGLEDALI SKOZI POVEČEVALNO STEKLO, BI VIDELI TOLE:


TAKOLE IZGLEDA NAŠA ROKA POD MIKROSKOPOM



  TOLE PA JE PRAVILNO UMIVANJE ROK


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI