DOMAČI SLADOLED

SKRIVNOSTNA VSEBINA ČOKOLADNIH SKODELIC JE SLADKA PREGREHA ... NA S ... 🍧 ...

UČITELJICA MAJDA JE SLADOLED PRIPRAVILA BREZ ZAMRZOVALNIKA, JAZ PA SEM GA NEKOLIKO DRUGAČE ...



SADNI SLADOLED 
SESTAVINE:
- 300 G ZAMRZNJENEGA SADJA (MALINE, JAGODE, MANGO …)
- 100 ML SLADKE SMETANE
- 30 G SLADKORJA V PRAHU



PRIPRAVA:
1. ZAMRZNJENO SADJE IN SLADKOR STRESI V MULTIPRAKTIK IN MEŠAJ TOLIKO ČASA, DA DOBIŠ GLADKO ZMES.



2. DODAJ SLADKO SMETANO IN DOBRO PREMEŠAJ.



SLADOLED LAHKO POSTREŽEŠ TAKOJ ALI PA GA NAJPREJ POSTAVIŠ ŠE ZA DOBRO URO V ZAMRZOVALNIK.




ČOKOLADNO-BANANIN SLADOLED
SESTAVINE:
- 4 ZELO ZRELE BANANE
- 4 ŽLICE TEMNEGA KAKAVA
- 1 ŽLIČKA EKSTRATA VANILJE



PRIPRAVA:
1. BANANE NAREŽI NA KOŠČKE IN JIH ZA 3 URE SHRANI V ZAMRZOVALNIKU.



2. ZAMRZNJENE STRESI V MULTIPRAKTIK IN MEŠAJ TOLIKO ČASA, DA DOBIŠ GLADKO ZMES.



3. DODAJ KAKAV IN VANILJO, (PO ŽELJI TUDI MLETE LEŠNIKE) TER DOBRO PREMEŠAJ.



SLADOLED LAHKO POSTREŽEŠ TAKOJ ALI PA GA NAJPREJ POSTAVIŠ ŠE ZA DOBRO URO V ZAMRZOVALNIK.




UŽIVAJTE V SLADKANJU! 🍨

UČITELJICA NIVES

Komentarji

  1. Nives, odlični sladoledni recepti, zagotovo naredim med prvomajskimi prazniki sadni sladoled!
    Lep pozdrav, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nives tole pa je še enostavneje kot moj način. Vse sestavine so pri nas vednoooo na razpolago, bom recept preizkusila v teh dneh.
    Poročam ;-)
    Prijazen pozdravček želim, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE