VELIKA NOČ IN SKRIVNOSTNI VELIKONOČNI ZAJČEK

                                                                                              http://resnanavihanka.blogspot.com/2012/04/velikonocni-zajcek.html

POZDRAVLJENI DRAGI UČENCI IN UČENKE,

ZOPET SE BOMO NEKAJ ČASA SREČEVALI NA DALJAVO. DA BOSTE LAHKO TUDI V TEM ČASU KAJ NOVEGA IZVEDELI, USTVARILI, PREBRALI, VAM BOMO UČITELJICE IZ PODALJŠANEGA BIVANJA ZOPET PODAJALE IDEJE NA NAŠEM BLOGU. 

KOT ŽE VERJETNO VESTE, SE NAM OB KONCU TEGA TEDNA BLIŽA PRAZNIK, KI MU PRAVIMO VELIKA NOČ. OB TEM PRAZNIKU SE DRUŽINE ZBEREJO, UŽIVAJO OB TRADICIONALNIH VELIKONOČNIH JEDEH (MESO, HREN, KRUH OZ. POTICA, PIRHI), OTROCI PA UŽIVAJO OB BARVANJU PIRHOV. SEVEDA PA ZRAVEN SODI TUDI VELIKONOČNI ZAJČEK.

DANES VAM BOM PREDSTAVILA KAKO STA POVEZANA VELIKA NOČ IN VELIKONOČNI ZAJČEK.

ZA TO JE ZASLUŽNA STARA NEMŠKA ZGODBA. ZGODBA GOVORI O REVNI MATERI, KI SVOJIM OTROKOM NI MOGLA KUPITI HRANE IN DARIL. ZA PRAZNIKE JE MAMA KLJUB TEMU ŽELELA OBDARITI OTROKE. POBARVALA JE JAJČKA IN JIH SKRILA NA VRTU. OTROKOM JE POVEDALA, DA JIH NA VRTU ČAKA PRESENEČENJE. OTROCI SO POHITELI NA VRT. NENADOMA SE JE MED POBARVANIMI JAJČKI, KI SO JIH NAŠLI OTROCI POJAVIL ZAJČEK. OTROCI SO BILI PREPRIČANI, DA JIM JE POBARVANA JAJČKA PRINESEL ZAJČEK. (povzeto po: https://otroski.rtvslo.si/bansi/prispevek/2905)

ZGODBA SE JE KASNEJE RAZŠIRILA TUDI DRUGAM IN TAKO JE VELKIKONOČNI ZAJČEK DANES PREPOZNAVEN KOT ZAJČEK, KI PRINAŠA RAZNOBARVNA JAJČKA IN VESELJE.

TO JE ZGODBA O VELIKONČNEM ZAJČKU. ZA RAZMIGANJE MOŽGANČKOV VAM PRILAGAM ŠE KRIŽANKO. ČE JO PRAVILNO REŠIŠ, DOBIŠ IME PRAZNIKA, KI GA BOMO PRAZNOVALI OB KONCU TEGA TEDNA.


ŽELIM VAM PRIJETNO BRANJE IN REŠEVANJE KRIŽANKE.

UČITELJICA SANJAKomentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE