PROBLEM ONESNAŽENIH VODA

                                     

VODA JE NUJNO POTREBNA ZA PREŽIVETJE ČLOVEŠKE DRUŽBE. OSKRBA Z VODO JE MOŽNA LE IZ  ZAJETIJ REK, JEZEROV IN PODTALNICE. PRAV ZATO JE POMEMBNO, DA VODNI VIRI OSTANEJO ČISTI IN DA JIH NE ONESNAŽUJEMO. VODNA OKOLJA SO DOM TUDI MNOGIM ŽIVALIM, ZATO JE POMEMBNO, DA OSTANEJO ČISTA.

V SPODNJI DEJAVNOSTI VAM BOM NA ENOSTAVEN NAČIN POKAZALA PROBLEMATIKO ONESNAŽEVANJA VODA.

POTREBUJETE POSODO Z VODO V KATERO POLOŽITE IGRAČE (RIBICE, RAKCE...). PRPRAVITE SI PREDMETE, KI ONESNAŽUJEJO VODO (PLASTIČNE VREČKE, KAVO, OLJE, ZAMAŠKE, PAPIR...). NATO V ČISTO VODO SKUPAJ S STARŠI DODAJAJTE STVARI IN SE POGOVORITE, KDO VSE ONESNAŽUJE VODO (LJUDJE Z METANJEM RAZLIČNIH ODPADKOV V VODO, LADJE, RIBIČI...). POGOVORITE SE O TEM, KAKO SE POČUTIJO ŽIVALI V TAKŠNIH UMAZANIH VODAH. 

 

NATO POSKUSITE REŠITI ŽIVALI IZ VODE IN OČISTITI VODO. IZ VODE POBERETE ODPADKE, VODO PA PRECEDITE SKOZI KRPICO IN CEDILO.

 

 

ČEPRAV SEM VODO PRECEDILA VEČKRAT SKOZI CEDILO, JE BILA ŠE VEDNO RUMENKASTE BARVE. TODA RIBICE IN RAKEC PA SO MI BILI HVALEŽNI, KER NISO VEČ PLAVALI MED VSEMI TISTIMI ODPADKI.   

                                    


LAHKO VIDITE, DA KLJUB TEMU, DA OČISTIMO VODO, V NJEJ ŠE VEDNO OSTANEJO DOLOČENE SNOVI, KI ONESNAŽUJEJO VODO IN DA RABI VODA DLJE ČASA, DA SE ZOPET OČISTI. ZATO JE POMEMBNO DA VODE NE ONESNAŽUJEMO, SAJ JE NUJNO POTREBNA ZA VSA ŽIVA BITJA. DA JE RES TAKO, SI LAHKO POGLESAŠ ŠE V KRATKEM FILMČKU. KLIKNI TU

PRIJAZEN POZDRAV DO NASLEDNJIČ.


UČITELJICA SANJA Komentarji

 1. Sanja, imenitna ideja. Tako zelo nazorna predstavitev ob kateri se res zamislimo.
  Prijazen pozdravček k tebi, Majda

  OdgovoriIzbriši
 2. Ojej, kakšna packarija je okoli nas! Hvala za tole.
  Lep pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 3. Res se ob takšnih stvareh kar zamislimo. Smo šli z otroki včeraj na sprehod ob Savinji, pa sem bila kar malce žalostna, ko sem videla kaj vse leži v njej in ob njej. Drugače pa je bila včeraj packarija tudi doma v stanovanju. :) Sploh, če zraven sodelujeta dva mala otroka. :) Hvala obema za pozitivne kometarje. Pozdravčke obema.

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE