PUST, VESELIH UST

PO TRADICIJI MORAJO BITI ZA PUSTA SITI VSI. V ČASU PUSTA SO MIZE POLNE MASTNE HRANE. MASTNA USTA PA VČASIH NISO BILA BREZ SIMBOLIKE. OBILNA POJEDINA JE KLICALA PO DOBRI LETINI.

ZNAČILNA OCVRTA SLADICA IZ KVAŠENEGA TESTA IMENOVANA KROF, JE KAR NEKAKŠEN SIMBOL PUSTA V SLOVENIJI. PRVOTNO SO BILI KROFI BREZ MARMELADNEGA NADEVA, DANES PA POLEG MARMELADE V KROFIH NAJDETE ZELO RAZNOLIKE NADEVE. 

VČASIH SO KROFE CVRLI NA SVINJSKI MASTI, DANES PA SO OCVRTI V OLJU. POLEG KROFOV SE LAHKO POSLADKATE TUDI Z DRUGIMI OCVRTIMI POSLASTICAMI, KOT SO KRHKI IN KVAŠENI FLANCATI, BOBI IN MIŠKE.KOT OTROK SEM SE RADA NAŠEMILA, SE POSLADKALA S KAKŠNIM KROFOM IN HODILA OD HIŠE DO HIŠE IN PROSILA, ČE IMAJO KAJ ZA PUSTA HRUSTA. KAKO LEPI ČASI SO BILI.

DANES, KOT MAMICA, PA SE VESELIM PUSTA, KO SKUPAJ Z OTROKOMA IZBEREMO PUSTNI KOSTUM IN V DOMAČI KUHINJI CVREMO SLASTNE PUSTNE MIŠKE.

DANES VAM BOM PREDSTAVILA PREPROST RECEPT ZA OKUSNE JOGURTOVE MIŠKE, KJER VAM NE BO POTREBNO UPORABITI TEHTNICE. ZATO LAHKO TESTO ZA JOGURTOVE MIŠKE PRIPRAVITE OTROCI POLNOMA SAMI.

PA POSKUSITE, NE BO VAM ŽAL.

SESTAVINE

1 LONČEK JOGURTA

2 JOGURTOVA LONČKA MOKE

1 JAJCE

1/2 PECILNEGA PRAŠKA

1 ŽLICA SLADKORJA

MALO SOLI

POSTOPEK

SESTAVINE DOBRO ZMEŠAMO V ZMES IN OCVREMO V POSODI Z VELIKO OLJA. KEPICE DELAMO Z MALO ČAJNO ŽLIČKO. PO ŽELJI MIŠKE POTRESEMO S SLADKORJEM V PRAHU.


KUHARSKI MOJSTER TEVŽ


KUHARSKI MOJSTER LOVRO


PUSTNI POZDRAV IN SUPER SLADKANJE VAM ŽELI UČITELJICA BARBARA
Komentarji

 1. Barbara, na daleč dišijo tvoje miške, še en prelep spomin na moje otroštvo. Prepričana sem, da bo recept prišel marsikomu prav.
  Veš kaj pa danes diši pri nas? Krofi :-)
  Prijazno dopustovanje ti želim, Majda

  OdgovoriIzbriši
 2. Barbara, tako preprosto in hkrati mamljivo si tole predstavila, da se bom še jaz lotila mišk. Bo pa res prvič, ker se v peki krofov in podobnih dobrot še nisem upala preizkusiti :)
  Pozdravček
  Lea

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE