ROGLJIČKI Z NUTELLO IN MARMELADO

POZDRAVLJENI VSI - STARŠI IN OTROCI!

MISLIM, DA JE TOREK POSTAL MOJ NAJLJUBŠI DAN, SAJ VSAK TEDEN NA TA DAN PRIPRAVIM NEKAJ OKUSNEGA ZASE IN ZA MOJO DRUŽINO. MMMM ...  

KAJ PA TI, POMAGAŠ DOMA PRI PRIPRAVI HRANE? 

DANES SEM PRIPRAVILA MALO ZAHTEVNEJŠI RECEPT, MORDA BOSTE POTREBOVALI MALO VEČ POMOČI STARŠEV. ČE PA STE ŽE KDAJ  PREJ PRIPRAVLJALI KAJ PODOBNEGA SKUPAJ S STARŠI  LAHKO VSE POSTORITE TUDI SAMI, SAJ SEM PRIPRAVO ROGLJIČKOV POSNELA IN SI JO LAHKO NATANČNO OGLEDATE V VIDEO POSNETKU TER MU SLEDITE. 

ROGLJIČKI SO IZ KVAŠENEGA TESTA, VESTE KAKŠNO TESTO JE TO? 

TO JE TESTO, KI JE V OSNOVI IZ MOKE, MLEKA ALI VODE, ŠČEPCA SOLI, VČASIH SE MU DODA TUDI NEKAJ SLADKORJA, MALO OLJA IN KVAS. KVAS POMAGA, DA TESTO VZHAJA - DA POSTANE BOLJ ZRAČNO IN MEHKO. KVAS POTREBUJE NEKAJ ČASA, DA ZAČNE DELOVATI, KO PA GA VMEŠAMO V VSE SESTAVINE PA MORAMO ZAGNETENO TESTO PUSTITI ŠE VSAJ ENO URO, DA VZHAJA.

STE VEDELI, DA SO KVAŠENI IZDELKI TUDI KRUH, PICA, SIROVE ŠTRUČKE, MAKOVKE ...? KATERI PA JE VAŠ NAJLJUBŠI KVAŠEN IZDELEK? MOJ JE POLEG TEH ROGLJIČKOV ZAGOTOVO PICA! 

ČE JE TUDI EDEN IZMED VAŠIH NAJLJUBŠIH KVAŠENIH IZDELKOV PICA, SI LAHKO RECEPT IN PRIPRAVO ZA TESTO IZ PRINE MOKE OGLEDATE  TU.

ČE PA IMATE RAJE SLADKE KVAŠENE IZDELKE POTEM SO ROGLJIČKI ODLIČNA IZBIRA. SEVEDA PA NA BLOGU NAJDETE TUDI CIMETOVE ROLCE - MMM, JAZ OBOŽUJEM CIMET IN CIMETOVE ROLCE!

ŠE NEKAJ SEM VAM POZABILA ZAUPATI ... VESTE, TO SO BILI PRAVZAPRAV TUDI MOJI PRVI ROGLJIČKI, SAJ JE PRI NAS DOMA MAMI TISTA, KI JE MOJSTRICA ZA ROGLJIČKE. TAKO, DA SEM IMELA KAR MALO TREME PREDEN SEM SE LOTILA PEKE. 

OGLEJTE SI VIDEOPOSNETEK PRIPRAVE SLASTNIH ROGLJIČKOV Z NUTELO IN MARMELADO.


KAJ PRAVITE, SE VAM ZDI PRIPRAVA ZAHTEVNA? JAZ VRJAMEM, DA ZMORETE ROGLJIČKE PIRPRAVITI TUDI VI IN ZAGOTOVO JE VREDNO POSKUSITI! 

RECEPT ZA ROGLJIČKE Z NUTELLO IN MARMELADO:

- 350G MOKE
- 250ML MLAČNEGA MLEKA
- VREČKA SUHEGA KVASA
- VANILI SLADKOR
- VELIKA ŽLICA SLADKORJA
- VELIK ŠČEP SOLI
- RUMENJAK
- 5 ŽLIC OLJA

- BELJAK RAZŽVRKLAMO IN UPORABIMO ZA PREMAZ ROGLJIČKOV PRED PEKO. 

KVAŠENI IZDELKI SICER RES NISO NAJBOLJ ZDRAVI, POSEBNO TISTI NE, KI JIH KUPIMO ŽE V NAPREJ PRIPRAVLJENE IN JIM PRI PRIPRAVI DODAJO OGROMNO SLADKORJA IN MAŠČOB. ZATO JE VELIKO BOLJE, DA SE PEKE KVAŠENIH IZDELKOV LOTIMO SAMI, SAJ VES ČAS VEMO KAJ IN KOLIKO ČESA SMO DODALI. 

V PRIMERU, DA SE BOSTE V DNEVU ODPRAVILI NA SPREHOD V NARAVO ALI PA SE GIBALI NA KAKRŠENKOLI DRUGAČEN NAČIN PA BOSTE TAKO ALI TAKO POTREBOVALI VEČ ENERGIJE. 

POSKUSITE TUDI VI SPEČI KAJ PO NAVDIHU OBJAV NA BLOGU, VESELA BOM VAŠIH ODZIVOV USTVARJANJA V KUHINJI.

PA DOBER TEK!

SE "SLIŠIMO" ZOPET JUTRI!

UČITELJICA KATJA


Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI