CIMETOVE ROLICE


CIMETOVE ROLICE

PRI NAS DOMA VSI OBOŽUJEMO CIMETOVE ROLICE, SAJ SO ZELO OKUSNE IN PUHASTE KOT OBLAČEK. 
NAJPREJ JE POTREBNO NAREDITI TESTO ZA KATEREGA POTREBUJEŠ:
620 g MOKE
80 g SLADKORJA
POLOVICO KVASA
2 ŠČEPCA SOLI
2 JAJCI
70 g STOPLJENEGA MASLA
240 ml MLEKA
STOPIMO MASLO IN MLEKO RAHLO SEGREJEMO. V POSODO STRESEMO MOKO, SLADKOR, SOL, KVAS, JAJCI TER STOPLJENO MASLO IN MLEKO. IZ SESTAVIN ZAMESIMO TESTO. JAZ IMAM DOMA KUHINJSKEGA ROBOTA, ZATO JE ON ZAMESIL TESTO NAMESTO MENE. TESTO POKRIJEMO S KRPO IN GA PUSTIMO VZHAJATI NA DVOJNO VELIKOST, PRIBLIŽNO 45 MINUT.



KO JE TESTO VZHAJALO, GA STRESEMO NA POMOKAN PRT IN GA RAZVALJAMO (44 CM X 55 CM) PRIBLIŽNO NA CENTIMETER DEBELO.




NATO PRIDE NA VRSTO NADEV ZA KATEREGA POTREBUJEŠ:
40g STOPLJENEGA MASLA
2 LONČKA KISLE SMETANE
NADEV ZMEŠAŠ IN GA NAMAŽEŠ PO TESTU



POTEM PRIDE NA VRSTO POSIP:
140g RJAVEGA SLADKORJA
3 ŽLICE CIMETA


CIMET IN SLADKOR ZMEŠAŠ IN POTROSIŠ PO TESTU. KER ZA PRAZNIKE NISEM PEKLA POTICE, SEM POSIPU DODALA ŠE MLETE OREHE IN ROZINE.





NATO VSE SKUPAJ S PRTOM ZVIJEŠ.




ZVITEK NAREŽEŠ NA PRIBLIŽNO 12 KOSOV.




 ROLICE NATO POSTAVIŠ V NAMAŠČEN PEKAČ. MED NJIMI MORA BITI NEKAJ PROSTORA, SAJ BODO V PEKAČU ŠE VZHAJALE IN POTREBUJEJO PROSTOR.



TAKO ZLOŽENE POKRIJEŠ S KRPO IN JIH PUSTIŠ VZHAJATI ŠE 45 MIN.




 ROLICE PEČEMO PRIBLIŽNO 30 MIN NA 200 STOPINJ CELZIJA.



KO SO PEČENE JIH PREMAŽEMO S PRELIVOM.
PRELIV:
40g SLADKORJA V PRAHU
15g STOPLJENEGA MASLA
½ LONČKA KISLE SMETANE
PRELIV PREMAŽEMO PO PEČENIH ROLICAH.









RES SO ODLIČNE. PRI NAS DOMA JIH HITRO ZMANJKA.





LP
UČITELJICA STAŠA



Komentarji

  1. Podobno mojim polžkom!
    Super! se še bereva in izmenjava kakšen recept...
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za recept. Podobne rolice sem že izdelovala, le da sem dodajala oreške ali čokolado v koščkih, zdaj pa recepta ne najde nikjer. Bom kombinirala tvojega z dodatki in poročam.
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI