ČOKOLADNI KOLAČ BREZ JAJC
DOSTIKRAT
SE ZGODI, DA DOMA ZMANJKA JAJC ALI PA JE KDO ALERGIČEN NANJE.
PREDSTAVILA
VAM BOM ČOKOLADNI KOLAČ BREZ JAJC.
PRIPRAVA
JE ZELO ENOSTAVNA, PECIVO PA ZELO OKUSNO (DA SI POLIŽEŠ VSE PRSTE).
SESTAVINE:
BISKVIT:
- 12 ZVRHANIH
VELIKIH ŽLIC MOKE (GLADKE BELE),
- 3 JOGURTE
(3 X 180 G),
- 12 VELIKIH
ŽLIC SLADKORJA,
- 12 VELIKIH
ŽLIC OLJA,
- 3 VELIKE ŽLICE
KAKAVA,
- 2 ŽLIČKI SODE
BIKARBONE,
- (MASLO ZA
PREMAZ PEKAČA, ČE NE UPORABIŠ PAPIRJA ZA PEKO.);
GLAZURA:
- 150 G MASLA,
- 150 G TEMNE
ČOKOLADE (ČOKOLADE ZA KUHANJE),
- 120 G
SLADKORJA,
- 120 ML MLEKA.
PRIPRAVA:
- VKLOPIMO PEČICO. TEMPERATURO NASTAVIMO NA 200°C.
- VSE SESTAVINE ZA BISKVIT
(JOGURT, MOKO, OLJE,SLADKOR, KAKAV IN SODO BIKARBONO) DAMO V GLOBOKO
SKLEDO – VSE NAENKRAT.
- ZMEŠAMO JIH Z ELEKTRIČNIM
MEŠALNIKOM. (ČE SE VAM MASA ZDI PREGOSTA, DODAJTE VODO, RADENSKO ALI
MLEKO; ČE PA JE PREREDKA PA DODATE MOKO.)
- ZMES ZLIJEMO V PREDHODNO
NAMAŠČEN PEKAČ VELIKOSTI 20 X 30 CM.
- PEČEMO 20 – 30 MINUT.
- MED PEČENJEM LAHKO
PRIPRAVIMO GLAZURO:
- V MLEKO
NADROBIMO ALI NAREŽEMO MASLO, DODAMO SLADKOR IN NA KOŠČKE NADROBLJENO ČOKOLADO.
- ZMES MEŠAMO NA
SEGRETI KUHALNI PLOŠČI DOKLER NE DOBIMO GLADKO ZMES.
- OHLAJEN KOLAČ PRELIJEMO S
ČOKOLADNO GLAZURO.
- KOLAČ PUSTIMO NA HLADNEM
URO ALI DVE, DA SE BISKVIT IN GLAZURA POVEŽETA.
- KOLAČ NAREŽEMO NA KOSE IN
POSTREŽEMO. (NA KROŽNIČEK LAHKO DODAMO STEPENO SLADKO SMETANO, ČE JO
IMAMO.)
KOLAČ
JE RES ZELO OKUSEN. POSKUSITE. DOBER
TEK.
OSTANITE
ZDRAVI IN SREČNO.
UČITELJICA ANGELIKA
Sama pa imam recept za kolač brez moke. Pri nas se velikokrat peče. Ga bomo pekli po počitnicah - za naš blog ;-)
OdgovoriIzbrišiPrijazen pozdravček, Majda