Ročno okrašene praznične bučke

NAŠI PRVI DRUŽINSKI OKRASKI SO BILI ZELO TRADICIONALNI. SMREČICA JE ŽARELA V RDEČI BARVI - RDEČE BUČKE, POSLIKANI LESENI PALČKI, RDEČE PERLICE NA VRVICI ... ZELO UREJENA SMREČICA. 

Z LETI SMO DODAJALI OKRASKE, KI SO SE PODALI K PREJŠNJIM IN SMREČICA JE BILA ŠE NAPREJ ZELO UREJENA! 

POTEM PA SEM ODKRILA KNJIGO O PRAZNIČNIH OBIČAJIH IN ZASLEDILA, DA SE NA SMREČICO VSAKO LETO DODA POSEBEN OKRASEK, KI DRUŽINO VSA NASLEDNJA LETA SPOMINJA NA POSEBEN DOGODEK. TAKO SE JE PRED 18 LETI NAŠA SMREČICA ZAČELA SPREMINJATI. SE SPRAŠUJEŠ, ZAKAJ VEM LETO TAKO NATANČNO? ZARADI PRVEGA POSEBNEGA OKRASKA - OTROŠKEGA VOZIČKA IZ GLINE, KI SMO GA KUPILI MED SPREHODOM PO PRAZNIČNO OKRAŠENI LJUBLJANI. OKRASEK NAS VSAKO LETO SPOMNI, KOLIKO SREČE JE V NAŠO DRUŽINO PRINESLA NAŠA NAJMLAJŠA DEKLICA.
PRVEMU POSEBNEMU OKRASKU SO SLEDILI DRUGI - TOLIKO ČUDOVITIH SPOMINOV JE UJETIH VANJE IN OB ZIMSKIH VEČERIH JIH JE TAKO LEPO OBUJATI.


DANES PA JE BILA PRI MENI OKRAŠENA ŠE ENA SMREČICA. PONAVADI JE TO MAJHNO SMREČICO V SVOJI SOBI OKRASILA NAŠA PRVOROJENKA, KI PA  ZARADI VIRUSA, KI RAZSAJA,  NE MORE DOMOV. TAKO SEM JO ZANJO OKRASILA JAZ, NANJO PA DODALA DANES POSLIKANE PRAZNIČNE BUČKE. 

ENA IZMED BUČK BO DODANA TUDI NA NAŠO VELIKO SMREKO, NA NJEJ JE PET SNEŽAKOV - NAŠA DRUŽINA. OKRASEK BO ŠEPETAL NAŠE SRČNE ŽELJE, DA SE ČIMPREJ SREČAMO IN PO DOLGEM, PREDOLGEM ČASU OBJAMEMO.

ZDAJ PA NAJ TI ZAUPAM, KAKO SEM BUČKE OKRASILA : )

POISKALA SEM STEKLENE BUČKE, KI SO SAMEVALE V ŠKATLI. PRIPRAVILA SEM SI BELO TEMPERO BARVO, POSODICO IN ČOPIČ, NATO PA POISKALA  ODLAGALIŠČE ZA BUČKE, KO BODO LE TE POBARVANE, A ŠE VEDNO MOKRE. ŠE SREČA, DA IMAM DOMA ŽE PRIPRAVLJENO BOŽIČNO ŽITO (13. DECEMBRA GA SEJEMO ZADNJIČ, VEČ O TEM OBIČAJU PA IZVEŠ V OBJAVI UČITELJICE MOJCE). ŽITO SEM STRESLA NA PLADENJ IN PREVERILA, ČE BUČKE V ŽITU MIRUJEJO : )NATO JE SLEDILO PACANJE, KI JE MENI V VELIKO VESELJE - KO SEM S  ČOPIČEM  NANAŠALA BELO BARVO, JE  MOJA ROKA UŽIVALA V MASAŽI : ) POSKUSI TUDI TI, RES JE PRIJETNO.
NA POBARVANO DLAN SEM POLOŽILA Z BUČKO IN NANJO ODTISNILA BARVO - PRSTKI SO POSTALI SNEŽAKI, BARVA Z DLANI PA JE PRIČARALA SNEG, KI DANES TAKO NEŽNO NALETAVA. 


 VSAKO BUČKO SEM ZA ČAS SUŠENJA NEŽNO POLOŽILA NA ŽITO.  


NATO JE SLEDILO RISANJE POKRIVAL, NOSKOV, UST, OČI IN GUMBOV, NA DNO BUČK PA SEM ZAPISALA VOŠČILO. UPORABILA SEM  ALKOHOLNE FLOMASTRE. 

DANAŠNJA BUČKA JE RJAVA, RDEČO BUČKO PA SEM PRED SEDMIMI LETI KUPILA NA NAŠEM ŠOLSKEM BAZARJU. PRSTKE NANJO  JE TAKRAT ODTISNILA NAŠA NAJMLAJŠA DEKLICA MED USTVARJANJEM V ODDELKU PODALJŠANEGA BIVANJA PRI UČITELJICI URŠKI. TAKO SEM BILA NAVDUŠENA NAD SVOJIMI NOVIMI OKRASKI, DA SEM URŠKO POKLICALA PO TELEFONU TER SE JI ZAHVALILA ZA TO IMENITNO IDEJO.NA BUČKE SEM ODTISNILA RAZLIČNO ŠTEVILO PRSTOV. NA NAJMANJŠE LE PO ENEGA ...


NA VEČJE PA SEM JIH ODTISNILA VEČ.ČE JE TUDI PRI TEBI ALI PA ŠE BO, NASTAL KAKŠEN PRAZNIČEN OKRASEK, BOM VESELA FOTOGRAFIJE ALI NOVE IDEJE. 
ZASNEŽEN POZDRAVČEK POŠILJAM Z MOJEGA GRIČKAUČITELJICA MAJDA


Komentarji

 1. Super ideja in super okraski. Moram pobrskate med našimi. Nekateri so stari skoraj toliko kot jaz. Vse dobro. Kristina

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kristina, tole šolanje na daljavo prinaša vsak dan kakšno novo odkritje - po dolgem času bom malce spraznila svoje skrite zaklade ;-)
   Se mi zdi, da tudi ti :-)
   Lepo, lepo bodi, Majda

   Izbriši
 2. TOLE BO PA LEŽALO MAJDA NAŠI ZALI. JO ŽE VIDIM KAKO BO UŽIVALA. SAMO DA BABI NAJDE PRAVE BUNKICE.
  PAZI NASE, MOJCA

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Si kar predstavljam tvojo Zalo :-) Veš, sploh ni veliko packarije, ker se barva hitro suši in zelo dobro vpije v kožo.
   Hvala za lepe želje in pazi nase tudi ti, Majda

   Izbriši
 3. Od kje ideje? Neskončne. Očarana in ponosna na vse naše objave. Lp

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE