KOKOSOVA BAJADERA

 KOKOSOVA  BAJADERA

 

POZDRAVLJENI DRAGI MOJI UČENCI IN SEVEDA STARŠI!

DANES SE BOMO PONOVNO SLADKALI . MENI ZELO LJUBA SLADICA SPLOH V TEM DECEMBERSKEM ČASU JE KOKOSOVA BAJADERA.

POTREBNO JE SAMO NEKAJ SESTAVIN IN TO BREZ PEKE, DA SE SLADKANJE LAHKO ZAČNE.


 

 


 

SESTAVINE, KI JIH POTREBUJEMO SO: 

 

30 DAG MLETIH ALBERT KEKSOV,

15 DAG SLADKORJA V PRAHU,

10 DAG MASLA,

20 DAG KOKOSOVE MOKE,

20 DAG ČOKOLADE V PRAHU,

8 DAG MASLA,

ČOKOLADNE MRVICE ( ni pa nujno )



 ZA ZAČETEK POSKRBIMO ZA HIGIENO ROK, SI NATAKNETE  PREDPASNIK IN DELO SE LAHKO PRIČNE.

PRIPRAVITE  SI VSE SESTAVINE.

 



NAJPREJ ALBERTOVE KEKSE 30 DAG ZMELJETE V MULTIPRAKTIKU

 


 NATO  JIH PRELIJETE  S SLADKORNO VODO

 POTREBUJETE  1 DCL VODE  V KATERI RAZTOPITE  15 DAG SLADKORJA V PRAHU


 

  VSE SKUPAJ DOBRO ZMEŠATE  Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM


 NATO V DRUGO  POSODO  PRIPRAVITE  10 DAG MARGARINE IN 20 DAG KOKOSOVE MOKE


 VSE SKUPAJ DOBRO ZMEŠAJTE Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM



 PRIPRAVITE  SI PEKAČ IN VANJ POLOŽITE PEKI PAPIR


 OBE MASI SKUPAJ PREMEŠAJTE




 ČAKA NAS ŠE ČOKOLADNI PRELIV ZA BAJADERO. TO NAPRAVITE TAKO, DA 8 DAG MASLA SEGREJETE  IN DODATE 20 DAG ČOKOLADE V PRAHU, TO NA ŠTEDILNIKU DOBRO STOPITE IN VES ČAS MEŠAJTE.

MASO BAJADERE V PEKAČU NA PEKI PAPIRJU POTLAČITE, LAHKO MASO TUDI Z VALJARJEM POVALJATE


BAJADERO PRELIJETE S ČOKOLADO



 TAKO PA JE GOTOVA MOJA OKUSNA SLADICA BREZ PEKE



JAZ SEM JO POTRESLA ŠE S ČOKOLADNIMI MRVICAMI, NI PA POTREBNO JIH DODAT


DA SE BO BAJADERA BOLJE REZALA, JO JE TREBA  DAT ZA PAR UR NA HLADNO


TAKO, PA JE PRIPRAVLJENA ZA REZANJE IN  Z NJO SE BOSTE ZAGOTOVO DOBRO POSLADKALI V TEH DECEMBERSKIH DNEH


PA DOBER TEK!




 OD DANES SE OD VAS POSLAVLJAM IN SI PIŠEMO ZOPET JUTRI, DO TAKRAT PA ŠE SAMO EN SLADEK ZIMSKI  POZDRAV!

 

POGREŠAM VAS,  UČITELJICA TANJA.



Komentarji

  1. Tole pa moram preizkusiti, ker si uporabila meni zelo ljubi kokos :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Tanja tole je pa zelo mamljivo. Poskusim zagotovo.
    lp MOJCA

    OdgovoriIzbriši
  3. Sodelavki moji, ne bo vama žal! Kokosova bajadera je res njamiiiiiiiii!!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI