KAJ SI PTICE ŽELIJO ZA BOŽIČKA?

 

KAJ SI PTICE ŽELIJO ZA BOŽIČKA?


SNEG NAS RESDA ŠE NI ZAMETEL. VENDAR PA NAM V ZADNJEM ČASU VREMENARJI TO VSE POGOSTEJE OBLJUBLJAJO. KER BODO OBLJUBE NAJVERJETNEJE KMALU OBRODILE SADOVE – V NAŠEM PRIMERU SNEG, VAM PRIPOROČAMO, DA SE NA ZIMO KAR NAJBOLJE PRIPRAVITE.
SE VAM NE ZDI, DA SI VSE PTICE, KI SO SE ODLOČILE PREBRODITI TO ZIMO PRI NAS, KLJUB TEMU, DA IMAJO KRILA, ZASLUŽIJO NEKAKŠNO NAGRADO? MORDA PTIČJI GRAD?
ALI PA SAMO, DA SE JIH SPOMNETE IN JIM NASTAVITE HRANO, DA BODO LAŽJE PREBRODILE ZIMSKE MESECE.

 

NA DELO TOREJ!  TUKAJ JE NEKAJ PTIČJIH ŽELJA, KI VAM BODO POMAGALE PRI POSTAVITVI PTIČJE KRMILNICE.


KAKŠNE KRMILNICE SI PTICE ŽELIJO?
HRANA NAJ OSTANE SUHA.


ZARADI TEGA SO KRMILNICE POGOSTO POKRITE S STREHO. NI POTREBNO VELIKO TRUDA, DA HRANO OHRANITE SUHO. STREHA (ALI KARKOLI KAR POKRIVA PODSTAVEK S HRANO) NAJ BO DOVOLJ VELIKA. PO MOŽNOSTI TOLIKO, DA OHRANJA TUDI PTICE NA SUHEM MED JEDJO.


NAJ BO NA VOLJO DOVOLJ PROSTORA.


POSKRBITE, DA SE NE BO PTICAM POTREBNO PRERIVATI ZA HRANO. NAJ IMAJO NEKAJ PROSTORA, DA SE LAHKO MED HRANJENJEM TUDI ODPOČIJEJO ZA TISTIH NEKAJ SEKUND, KI SO JIH SPOSOBNE ZDRŽATI BREZ PREMIKANJA.


NAJ BO HRANA PTICAM DOSTOPNA Z VSEH STRANI.


SI PREDSTAVLJATE KAKO ZELO OLAJŠATE PTICI POT DO VEČERJE, ČE JE HRANA DOSTOPNA Z VSEH STRANI? NI JI POTREBNO LETETI NAJPREJ NA TISTO DREVO NA DRUGI STRANI VRTA, PA POTEM NA OGRAJO POD KATERO VEDNO PREŽI TISTA NADLEŽNA SOSEDOVA MAČKA, PA POTEM ŠE NA TISTI ODDAJNIK, KI JE TAKO ZELO OSTER… IN V TRENUTKU KO BO ODLETELA PROTI TISTEMU »EDINEMU MOŽNEMU VHODU V JEDILNICO« BO TAM PRISTAL TISTI ŠTORASTI KOS, KI VEDNO RABI VSAJ PET MINUT, DA POJE!!!


NAJ BO NA VARNEM MESTU.


IDEALNO JE, DA VSAJ 1,5 M NAD TLEMI. V BLIŽINI JE LAHKO ŠE KAKO DREVO ALI GRM, KI BO PTICAM DAJAL OBČUTEK VARNOSTI.


NAJ BO PRITOK HRANE REDEN.


IDEALNO JE, ČE PTICE HRANITE VSAK DAN. VSEKAKOR BO PTICAM MNOGO BOLJ POMEMBNA REDNOST HRANJENJA KOT PA KOLIČINA HRANE. BOLJE JE NAMREČ, DA S KOLIČINO NE PRETIRAVATE. KONEC KONCEV, MORATE TUDI VI PREŽIVETI ZIMO.


ŠE EN NASVET, KI VAM BO POMAGAL URESNIČITI TUDI VAŠE MOREBITNE ŽELJE:


ČE SI ŽELITE PTIČJO ZABAVO NA VAŠEM VRTU OPAZOVATI, POSTAVITE PTIČJO KRMILNICO NA PROSTOR, KI GA LAHKO OPAZUJETE IZ VAŠEGA NAJLJUBŠEGA MESTA ZA OPAZOVANJE (ČE GA ŠE NIMATE, SI GA LAHKO TUDI IZBERETE :) ).


VAM IN VAŠIM BODOČIM  PTICAM ŽELIM PRIJETNO IN PRESKRBLJENO ZIMO!

IN HVALA V IMENU PTIC!

ZANIMA ME ALI IMAŠ TUDI TI PTIČJO HIŠICO? FOTOGRAFIRAJ JO IN PRAV LEPO BO KRASILA NAŠO PETKOVO GALERIJO! KOMAJ ČAKAM, DA JO VIDIM!

TALE JE PRI MENI DOMA.UČITELJICA DRAGICA

vir: http://www.zivalskenovice.si/kaj-si-ptice-zelijo-za-bozicka

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI