PIŠKOTI IZ TREH SESTAVIN, KI JIH LAHKO JEŠ TUDI SUROVE

PIŠKOTI, KI TI JIH BOM PREDSTAVILA, NE VSEBUJEJO JAJC, TAKO DA LAHKO V NJIH UŽIVAŠ TUDI BREZ PEČENJA. TI PA VSEENO SVETUJEM, DA JIH RAJE SPECI, SAJ SO PO PEKI OKROG RAHLO HRUSTLJAVI, ZNOTRAJ PA TAKO MEHKI, DA SE KAR TOPIJO V USTIH. POVRH VSEGA PA ŠE ZELO LEPO DIŠIJO PO BANANI IN ARAŠIDIH ... NJAM!

Z NJIMI SE LAHKO POSLADKAJO TUDI SLADKORNI BOLNIKI, SAJ SE PIŠKOTI PONAŠAJO Z NIZKO VSEBNOSTJO OGLJIKOVIH HIDRATOV, VLAKNINE V OVSENIH KOSMIČIH PA POSKRBIJO ZA URAVNOTEŽEN DVIG KRVNEGA SLADKORJA.

ZA TE PREPROSTE PIŠKOTE POTREBUJEŠ SAMO TRI SESTAVINE:
- 1 ZRELO BANANO,
- 100 GRAMOV OVSENIH KOSMIČEV IN
- 150 GRAMOV ARAŠIDOVEGA MASLA.

MOJA BANANA JE ŽE TAKO ZRELA, DA JE TIK PRED POKOJEM, A BODO ZATO PIŠKOTI TOLIKO BOLJ SLADKI. RESNI SLADKOSNEDI IN LASTNIKI ZELENIH BANAN PA LAHKO DODATE ŠE ŽLICO MEDU 😊


BANANO ZMEČKAJ Z VILICO.

DODAJ JI OVSENE KOSMIČE ...

... IN ARAŠIDOVO MASLO. 

KER SI KOT ZASVOJENKA S KOKOSOM NE MOREM POMAGATI, GA DODAM SKORAJ VSEM SVOJIM PIŠKOTOM IN PECIVU. TUDI TEBI NE BO ŽAL  ČE GA IMAŠ DOMA, GA DODAJ ENO ŽLICO. PIŠKOTI BODO TAKO ŠE BOLJ OMAMNO DIŠALI.


PIŠKOTE OBLIKUJ S POMOČJO DVEH ŽLIC IN JIH POLAGAJ NA PAPIR ZA PEKO.


PECI JIH 12 MINUT NA 170 STOPINJ (NA VENTILACIJI). 


DOBER TEK! 😋

UČITELJICA LEA
 

Komentarji

  1. Tole bo presenečenje za našo ljubiteljico vseh sestavin, ki si jih omenila!! Hvala za recept Lea.
    Lep večer ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majda, res so dobri in zelo hitro pripravljeni! :) Pozdravček, Lea

      Izbriši
  2. Lea, super recept zame! Kopiram, njami.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI