KNJIGE NA KUP!

 


TUDI JAZ IMAM MALO KNJIŽNICO DOMA. JO IMAŠ TUDI TI? NE MOREM VERJETI, KOLIKO KNJIG IMAM! PRIZNAM, ŽE DOLGO NISEM V ROKE VZELA NEKATERIH KNJIG,  KI POTRPEŽLJIVO SEDIJO NA POLICI IN ME ČAKAJO. ZDAJ PA SO DOČAKALE, DA JIH MALO PREVETRIM IN POGLEDAM,OBRIŠEM PRAH,POBOŽAM, ODPREM, POMISLIM, KJE SEM JO DOBILA IN ZAKAJ. DAJ JIH TUDI TI!

VEŠ, KAJ TE LAHKO NA DRUG KONEC SVETA ODPELJE ŠE HITREJE KOT LETALO?

KNJIGA, SEVEDA.

OLGO IZ PRAVLJICE KIOSK JE ODNESLO KAR NA MORJE.

ODPREŠ JO, PREBEREŠ NEKAJ VRSTIC IN ZGODI SE ČAROVNIJA….

OB BOKU KAMELE SE ODPRAVIŠ NA DOLGO POT PO PUŠČAVI, SE IZGUBLJAŠ V LABIRINTIH CEST, IZZA OKEN VLAKA TIHO OPAZUJEŠ SPREMINJAJOČO SE POKRAJINO ALI PA KUKAŠ OKROG VOGALOV IN  ŠTEJEŠ OVČKE NA ZELENIH HRIBČKIH, TEČEŠ VŠTRIC ZEBER V AFRIKI, STOJIŠ NA STREHI SVETA, POTOPIŠ NOGE V VIHRAVO MORJE IN SE ZALJUBIŠ NA SONČNEM OTOKU.

OKOLICA, ZVOKI, VONJAVE, OSEBE – VSE JE TAKO ŽIVO, DA ZA TISTIH NEKAJ TRENUTKOV (ALI UR) PRAVZAPRAV POZABIŠ,KJE SI.

KNJIGE IMAJO TAKO POSEBNO MOČ. NE LE, DA NAS LAHKO ODPELJEJO TJA NEKAM DALEČ – PRAVZAPRAV NAS LAHKO SPREMENIJO TAKO KOT POTOVANJE SAMO. SPREMENIJO NAŠE RAZMIŠLJANJE, NAŠE ŽELJE, NAŠ POGLED NA SVET.

DVOJNA ČAROVNIJA TOREJ.

ZATO DAJMO SVOJE KNJIGE NA KUP IN JIM PRIVOŠČIMO MALO ZRAKA: VSE KNJIGE, KI JIH IMAŠ, JIH ZBERI IN RAZSTAVI. NAJ SE KNJIGE MED SABO POGLEDAJO, DOTAKNEJO IN POGOVORIJO. SAJ VEŠ…ČAROVNIJA.. KAKO PA SE LAHKO TI POSVETIŠ  VSEM TVOJIM KNJIGAM? IMAM NEKAJ PREDLOGOV:POSTELJA IZ KNJIG,PREPROGA IZ KNJIG,  SESTAVI STOLP IZ KNJIG (JE VIŠJI ALI NIŽJI OD TEBE?), TRDNJAVA IZ KNJIG, PRODAJALNA KNJIG, RAZSTAVA KNJIG,..

IZZIV ZATE: SI UPAŠ POKAZATI, KAKO SI SE PA TI POSVETIL SVOJI MALI KNJIŽNICI? POŠLJI MI SLIKO, KNJIGE BODO ZELOO VESEELE.

JAZ SEM SI NAREDILA PREPROGO. IN NA NJEJ JE KNJIGA, KI JO BOM BRALA..UGANEŠ, KATERA? IZVEŠ V NASLEDNJI OBJAVI NA BLOGU.


LEP POZDRAV POŠILJA UČITELJICA DRAGICA!


Komentarji

  1. Je to morda HITRO POD ODEJO? Ker ta je tista, ki mi je najprej padla v oči, tista, ki jo pogosto vzamem v roke, ker je pravljična na kvadrat!
    Lep večer, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI