MEDENI MUFFINI

POZDRAVLJENI VSI SKUPAJ! 

    MMMM ... ŽE DIŠI!

TOREK JE DAN, KO ZA VAS USTVARJAM V KUHINJI. DANES SEM PRIPRAVILA NEKAJ, ZA KAR SO MORALE ČEBELICE PRIDNO NABIRATI MED - MEDENE MUFFINE.


NAJPREJ PA NEKAJ ZANIMIVOSTI O ČEBELICAH:

STE VEDELI, DA SO ČEBELE RES PRIDNE DELAVKE? IN, DA VSAKA V SVOJI ŽIVLJENSKI DOBI NABERE NAJVEČ ENO DVANAJSTINO ČAJNE ŽLIČKE MEDU? 


ZA KILOGRAM MEDU PA MORAJO ČEBELE OBLETETI KAR 4 MILJONE CVETOV. UUUF, TO PA JE RES OGROMNO, KAJNE!?

VESTE, BREZ ČEBEL NEBI BILO TOLIKO RAZLIČNIH VRST SADJA IN ZELENJAVE, TRAVNIKI PA NEBI BILI TAKO BARVITI.

V NAŠEM RECEPTU SMO UPORABILI LE 45G MEDU, VENDAR SEDAJ VEMO, DA JE ZA TO, DA SE MI LAHKO SLADKAMO Z MEDENIMI MUFFINI MORALO DELATI OGROMNO PRIDNIH ČEBELIC. 

ČE VAS ZANIMA KAKO SEM PRIPRAVILA TE SLASTNE GRIŽLJAJČKE SI OGLEJTE VIDEOPOSNETEK:

    

RECEPT: 

- 2 JAJCI

- 35G SLADKORJA

- VANILI SLADKOR 

- 45G MEDU

- 40G MASLA

- 50ML MLEKA

- 1 ŽLIČKA NARIBANE POMARANČNE LUPINICE

- 1 ŽLIČKA CIMETA V PRAHU

- 140G MOKE

- PECILNI PRAŠEK


MUFFINE PEČEMO V PEČICI OGRETI NA 180°, PRIBLIŽNO 25 MINUT. 


    UŽIVAJTE V PRIPRAVI TEH SLASTNIH MUFFINOV!

    UČITELJICA KATJA


- RECEPT JE NEKOLIKO PRIREJEN, A POVZET PO https://www.gurman.eu/recepti/medeni-mafini-5899.

Komentarji

  1. O, kako super! Še filmček si posnela, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Katja muffini že od nekdaj niso moja priljubljena sladica a s svojo objavo si me prepričala, da s tvojim receptom posladkam koga, ki jih ima rad :-)
    Spodbudila pa si me tudi v raziskovanje - posnela si imeniten filmček, ne le nazoren temveč film, ki je prava paša za oči in kdo ve, morda se opogumim tudi sama.
    Lep večer ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majda, tudi sama nisem pretirano navdušena nad njimi, vendar sem se odločila da poskusim, in ni mi žal, saj so me skoraj popeljali v čas božiča.
      S filmčkom pa kar pogumno, ni tako težko!
      Lep pozdrav, Katja.

      Izbriši
  3. Tole že od daleč zgleda enostavno in slastno, zagotovo se preizkusim in delim tudi s svojimi učenci. Njam!
    Krasne do tudi ostale objave, ki jih letos delite na blogu!
    Le tako naprej! 👏
    Lep pozdrav,

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI