SLADKO PRESENEČENJE

 SLASTNI JEŽKI






DANES   BOMO PRIPRAVILI SLAŠČICO ZA LJUBITELJE HRUŠK, ČOKOLADE IN PUDINGA.



ZA 4 JEŽKE POTREBUJEMO<.

2 HRUŠKI
SOK ENE LIMONE
2 ŽLICI SLADKORJA
1 VANILI SLADKOR
1 VREČKO ČOKOLADNEGA PUDINGA
NA LISTIČE NAREZANE MANDLJE
1/2 L MLEKA
SLADKOR ZA PUDING
1/2 L VODE 






1.HRUŠKI NAJPREJ OLUPITE, JU RAZPOLOVITE IN JIMA IZREŽITE PEŠČICE. V PONVICI ZMEŠAJTE VODO, SLADKOR IN LIMONIN SOK. 









2. HRUŠKINE POLOVICE SKUHAJTE  IN OHLADITE.















3. PUDING PRIPRAVITE PO NAVODILIH NA VREČKI.




















4. PRIPRAVITE SI 4 SKLEDICE IN V VSAKO DAJTE POLOVICO HRUŠKE.PRELIJTE JIH Z VROČIM, SKUHANIM PUDINGOM, NATO SKODELICE ZA ENO URO POSTAVITE V HLADILNIK.
KO SE PUDING STRDI, JIH ZVRNITE NA KROŽNIKE.





















5. PUDINGE NATO OKRASITE Z MANDLJI IN ROZINAMI, ALI PA SI IZMISLITE SVOJ OKRAS.




6. JEŽKI SO RES OKUSNI IN SLASTNI, ZRAVEN LAHKO POSTREŽETE ŠE STEPENO SLADKO SMETANO.




PA DOBER TEK IN PRIJETNO SLADKANJE VSEM VAM!




PRIJAZEN POZDRAV OD UČITELJICE TANJE.

Komentarji

  1. Mmmm, izgledajo slastno tile tvoji ježki. Prepričana sem, da bo v domovih naših otrok nastalo veliko podobnih sladic.
    Prijazen pozdravček k tebi, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI