ČOKOLADNA TORTA S SADNO SREDICO

TAKO ČOKOLADNA, V SREDINI PA PRESENEČENJE ...

ČE STE LJUBITELJI ČOKOLADE IN IMATE RADI PRESENEČENJA, STE NA PRAVEM MESTU.
TOKRAT VAM PREDSTAVLJAM ČOKOLADNO TORTO Z MALINAMI BREZ PEKE.


SESTAVINE:
PIŠKOTNO DNO (PODLAGA) – PREMERA 28 CM
     – 140 G ČOKOLADNIH POLNOZRNATIH PIŠKOTOV
     – 50 G MASLA

MALINOVA PLAST – PREMERA 18 CM
     – 140 G ZAMRZNJENIH MALIN
     – 20 G SLADKORJA V PRAHU
     – 8 G ŽELATINE V PRAHU, 0,3 DL MRZLE VODE
     – 1,5 DL VODE

ČOKOLADNA KREMA
     – 400 G SVEŽEGA KREMNEGA SIRA
     – 250 G SIRA MASKARPONE
     – 170 G TEMNE ČOKOLADE
     – 2 ŽLICI SLADKE SMETANE
     – 7 G ŽELATINE V PRAHU, 0,3 DL MRZLE VODE


POSTOPEK:
MALINOVA SREDICA
1. ŽELATINO V PRAHU STRESI V 0,3 DL MRZLE VODE IN PUSTI 10 MINUT, DA NABREKNE.


2. V KOZICO VLIJ VODO, DODAJ MALINE IN SLADKOR. VSEBINA NAJ VRE NA ZMERNEM OGNJU 5 MINUT. NATO MALINOVO ZMES ODSTAVI IN PRETLAČI S PALIČNIM MEŠALNIKOM.



3. VRNI NA MAJHEN OGENJ IN PRIMEŠAJ PRIPRAVLJENO ŽELATINO.



4. MALINOVO ZMES VLIJ V MANJŠI OKROGEL MODEL, PREMERA PRIBLIŽNO 18 CM, NATANČNO OBLOŽEN Z ALUFOLIJO. POSTAVI V HLADILNIK ALI ZAMRZOVALNIK, DA SE STRDI.
KER NISEM IMELA 2 MODELA, SEM MALINOVO ZMES VLILA V OKROGLO POSODO.



PIŠKOTNO DNO
5. ZMELJI PIŠKOTE IN STOPI MASLO.



6. PIŠKOTOM PRIMEŠAJ STOPLJENO MASLO.



7. DNO IN OBOD OKROGLEGA TORTNEGA PEKAČA PREMERA 28 CM OBLOŽI S PAPIRJEM ZA PEKO. PIŠKOTNO ZMES ČVRSTO IN ENAKOMERNO POTLAČI PO DNU IN POSTAVI V HLADILNIK.



ČOKOLADNA KREMA
8. 7 G ŽELATINE V PRAHU STRESI V 0,3 DL MRZLE VODE IN PUSTI 10 MINUT, DA NABREKNE.



9. V LONEC NATOČI VODO IN JO  SEGREJ DO VRETJA. NA LONEC POLOŽI LONČEK, V KATEREGA NALOMI ČOKOLADO IN DODAJ 2 ŽLICI SLADKE SMETANE. MEŠAJ, DOKLER SE ČOKOLADA NE STOPI.



10. KREMNI SIR IN MASKARPONE STEPI Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM, DA DOBIŠ GLADKO KREMO. 



11. ODVZEMI 3 ŽLICE KREME IN JO V KOZICI SEGREJ NA MAJHNEM DO ZMERNEM OGNJU. V SEGRETO KREMO VMEŠAJ PRIPRAVLJENO ŽELATINO.



12. V POSODO S KREMO DODAJ SEGRETO KREMO Z ŽELATINO IN STOPLJENO ČOKOLADO S SLADKO SMETANO. VSE SKUPAJ DOBRO IN ENAKOMERNO PREMEŠAJ Z METLICO ALI ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM.



13. TRETJINO ČOKOLADNE KREME ENAKOMERNO RAZMAŽI PO PIŠKOTNEM DNU IN POSTAVI V HLADILNIK ALI ZAMRZOVALNIK, DA SE STRDI.

14. NA SREDINO STRJENE ČOKOLADNE KREME POLOŽI MALINOVO PLAST, KI SE JE MEDTEM V MODELU STRDILA. NANJO DAJ ŠE PREOSTALO ČOKOLADNO KREMO, ENAKOMERNO RAZMAŽI IN POSTAVI V HLADILNIK, DA SE STRDI.



15. TORTO OKRASI Z MALINAMI IN NARIBANO ČOKOLADO ALI ČOKOLADNIMI OSTRUŽKI.



NAMESTO MALIN LAHKO IZBEREŠ JAGODE ALI DRUGO JAGODIČEVJE. TUDI TORTNI MODEL JE LAHKO MANJŠEGA PREMERA, VENDAR BO TAKRAT TORTA VIŠJA.

V TEM TEDNU SE JE V PEKI ČOKOLADNE TORTE PREIZKUSILA TUDI UČITELJICA MAJDA. PREIZKUSI TUDI NJEN RECEPT.

UČITELJICA NIVES

Komentarji

  1. Same dobrote!!! Čokolada in maline so zame vedno top kombinacija, pa naj bo to torta, sladoled, granola ...
    Hvala za recept za sladico, ki sploh ne potrebuje peke. Jo je še kaj ostalo ali je že ni?
    Prijazen pozdravček k tebi, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz se prijavljam za preizkušanje recepta - maline imam namreč zelo rada, da o čokoladi niti ne razmišljam...
    Hvala za delitev recepta in lep dan ti želim,
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI