ČOKOLADNA TORTA S SADNO SREDICO
TAKO ČOKOLADNA, V SREDINI PA PRESENEČENJE ...
ČE STE LJUBITELJI ČOKOLADE IN IMATE RADI PRESENEČENJA, STE NA PRAVEM MESTU.
TOKRAT VAM PREDSTAVLJAM ČOKOLADNO TORTO Z MALINAMI BREZ PEKE.
ČE STE LJUBITELJI ČOKOLADE IN IMATE RADI PRESENEČENJA, STE NA PRAVEM MESTU.
TOKRAT VAM PREDSTAVLJAM ČOKOLADNO TORTO Z MALINAMI BREZ PEKE.
SESTAVINE:
PIŠKOTNO DNO (PODLAGA) – PREMERA 28 CM
– 140 G ČOKOLADNIH POLNOZRNATIH PIŠKOTOV
– 50 G MASLA
MALINOVA PLAST – PREMERA 18 CM
– 140 G ZAMRZNJENIH MALIN
– 20 G SLADKORJA V PRAHU
– 8 G ŽELATINE V PRAHU, 0,3 DL MRZLE VODE
– 1,5 DL VODE
ČOKOLADNA KREMA
– 400 G SVEŽEGA KREMNEGA SIRA
– 250 G SIRA MASKARPONE
– 170 G TEMNE ČOKOLADE
– 2 ŽLICI SLADKE SMETANE
– 7 G ŽELATINE V PRAHU, 0,3 DL MRZLE VODE
POSTOPEK:
MALINOVA SREDICA
MALINOVA SREDICA
2. V KOZICO VLIJ VODO, DODAJ MALINE IN
SLADKOR. VSEBINA NAJ VRE NA ZMERNEM OGNJU 5 MINUT. NATO MALINOVO ZMES ODSTAVI IN PRETLAČI S PALIČNIM MEŠALNIKOM.
3. VRNI NA MAJHEN OGENJ IN PRIMEŠAJ PRIPRAVLJENO ŽELATINO.
3. VRNI NA MAJHEN OGENJ IN PRIMEŠAJ PRIPRAVLJENO ŽELATINO.
4. MALINOVO ZMES VLIJ V MANJŠI OKROGEL
MODEL, PREMERA PRIBLIŽNO 18 CM, NATANČNO OBLOŽEN Z ALUFOLIJO. POSTAVI V
HLADILNIK ALI ZAMRZOVALNIK, DA SE STRDI.
KER NISEM IMELA 2 MODELA, SEM MALINOVO ZMES VLILA V OKROGLO POSODO.
PIŠKOTNO DNO
KER NISEM IMELA 2 MODELA, SEM MALINOVO ZMES VLILA V OKROGLO POSODO.
PIŠKOTNO DNO
5. ZMELJI PIŠKOTE IN STOPI MASLO.
6. PIŠKOTOM PRIMEŠAJ STOPLJENO MASLO.
7. DNO IN OBOD OKROGLEGA TORTNEGA PEKAČA PREMERA 28 CM OBLOŽI S PAPIRJEM ZA PEKO. PIŠKOTNO ZMES ČVRSTO IN ENAKOMERNO POTLAČI PO DNU IN POSTAVI V HLADILNIK.
ČOKOLADNA KREMA
7. DNO IN OBOD OKROGLEGA TORTNEGA PEKAČA PREMERA 28 CM OBLOŽI S PAPIRJEM ZA PEKO. PIŠKOTNO ZMES ČVRSTO IN ENAKOMERNO POTLAČI PO DNU IN POSTAVI V HLADILNIK.
ČOKOLADNA KREMA
9. V LONEC NATOČI VODO IN JO SEGREJ DO VRETJA. NA LONEC POLOŽI LONČEK, V KATEREGA NALOMI ČOKOLADO IN DODAJ 2 ŽLICI SLADKE SMETANE. MEŠAJ, DOKLER SE ČOKOLADA NE STOPI.
10. KREMNI SIR IN MASKARPONE STEPI Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM, DA DOBIŠ GLADKO KREMO.
11. ODVZEMI 3 ŽLICE KREME IN JO V KOZICI SEGREJ NA MAJHNEM DO ZMERNEM OGNJU. V SEGRETO KREMO VMEŠAJ PRIPRAVLJENO ŽELATINO.
11. ODVZEMI 3 ŽLICE KREME IN JO V KOZICI SEGREJ NA MAJHNEM DO ZMERNEM OGNJU. V SEGRETO KREMO VMEŠAJ PRIPRAVLJENO ŽELATINO.
12. V POSODO S KREMO DODAJ SEGRETO KREMO Z
ŽELATINO IN STOPLJENO ČOKOLADO S SLADKO SMETANO. VSE SKUPAJ DOBRO IN
ENAKOMERNO PREMEŠAJ Z METLICO ALI ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM.
13. TRETJINO ČOKOLADNE KREME ENAKOMERNO RAZMAŽI PO PIŠKOTNEM DNU IN POSTAVI V HLADILNIK ALI ZAMRZOVALNIK, DA SE STRDI.
14. NA SREDINO STRJENE ČOKOLADNE KREME POLOŽI MALINOVO PLAST, KI SE JE MEDTEM V MODELU STRDILA. NANJO DAJ ŠE PREOSTALO ČOKOLADNO KREMO, ENAKOMERNO RAZMAŽI IN POSTAVI V HLADILNIK, DA SE STRDI.
14. NA SREDINO STRJENE ČOKOLADNE KREME POLOŽI MALINOVO PLAST, KI SE JE MEDTEM V MODELU STRDILA. NANJO DAJ ŠE PREOSTALO ČOKOLADNO KREMO, ENAKOMERNO RAZMAŽI IN POSTAVI V HLADILNIK, DA SE STRDI.
15. TORTO OKRASI Z MALINAMI IN NARIBANO ČOKOLADO ALI ČOKOLADNIMI OSTRUŽKI.
NAMESTO MALIN LAHKO IZBEREŠ JAGODE ALI DRUGO JAGODIČEVJE. TUDI TORTNI MODEL JE LAHKO MANJŠEGA PREMERA, VENDAR BO TAKRAT TORTA VIŠJA.
V TEM TEDNU SE JE V PEKI ČOKOLADNE TORTE PREIZKUSILA TUDI UČITELJICA MAJDA. PREIZKUSI TUDI NJEN RECEPT.
UČITELJICA NIVES
NAMESTO MALIN LAHKO IZBEREŠ JAGODE ALI DRUGO JAGODIČEVJE. TUDI TORTNI MODEL JE LAHKO MANJŠEGA PREMERA, VENDAR BO TAKRAT TORTA VIŠJA.
V TEM TEDNU SE JE V PEKI ČOKOLADNE TORTE PREIZKUSILA TUDI UČITELJICA MAJDA. PREIZKUSI TUDI NJEN RECEPT.
UČITELJICA NIVES
Same dobrote!!! Čokolada in maline so zame vedno top kombinacija, pa naj bo to torta, sladoled, granola ...
OdgovoriIzbrišiHvala za recept za sladico, ki sploh ne potrebuje peke. Jo je še kaj ostalo ali je že ni?
Prijazen pozdravček k tebi, Majda
Tudi jaz se prijavljam za preizkušanje recepta - maline imam namreč zelo rada, da o čokoladi niti ne razmišljam...
OdgovoriIzbrišiHvala za delitev recepta in lep dan ti želim,
Mateja