DOMAČE BAJEDERE
SESTAVINE:
550 - 600 G MLETIH PIŠKOTOV
200 G MLETIH OREHOV
300 G SLADKORJA
2 DL VODE
180 G MASLA
50 G ČOKOLADE ZA KUHANJE
SESTAVINE ZA GLAZURO:
100G ČOKOLADE ZA KUHANJE
1 ŽLICA OLJA
POSTOPEK:
V VEČJO KOZICO ALI LONEC DODAMO MASLO, VODO IN
SLADKOR.
PRISTAVIMO NA KUHALNIK IN SESTAVINE MED MEŠANJEM NA
VISOKI TEMPERATURI RAZTOPIMO. V VROČO ZMES NAJPREJ VMEŠAMO MLETE OREHE, POTEM
PA KOZICO ODSTAVIMO IN POSTOPOMA VMEŠAMO ŠE MLETE PIŠKOTE.
ČOKOLADO NALOMIMO NA KOŠČKE, STRESEMO V SKLEDO IN IN
STOPIMO NAD VODNO KOPELJO. V STOPLJENO ČOKOLADO VMEŠAMO POLOVICO PIŠKOTNE
ZMESI.
NA DNO PEKAČA ENAKOMERNO DEBELO RAZPOREDIMO POLOVICO
SVETLE ZMESI. NA SVETLO ZMES NATO NANESEMO TEMNO ZMES IN NA KOCU ŠE PLAST
SVETLE ZMESI. PEKAČ ZA 2 URI SHRANIMO V HLADILNIK, DA SE
VSE TRI PLASTI STRDIJO IN OHLADIJO.
NA KOŠČKE NAREZANO ČOKOLADO ZA GLAZURO STOPIMO NAD
VODNO KOPELJO. ZMEŠAMO JO Z OLJEM, DA DOBIMO
GLADKO IN TEKOČO ČOKOLADNO ZMES.
PECIVO PO VRHU PRELIJEMO S ČOKOLADNO GLAZURO.
SHRANIMO V HLADILNIK ZA 30 MINUT, DA SE GLAZURA STRDI.
BAJEDERE NAREŽEMO NA POLJUBNO VELIKE KOSE.
DOBER TEK!
UČITELJICA NATAŠA
Komentarji
Objavite komentar