DOMAČE BAJEDERE



                                                                                                                                       SESTAVINE:                                                          
550 - 600 G MLETIH PIŠKOTOV                                              
200 G MLETIH OREHOV                                                   
300 G SLADKORJA
2 DL VODE
180 G MASLA
50 G ČOKOLADE ZA KUHANJE                                                                                                                
                                                                                                               


SESTAVINE  ZA GLAZURO:  
100G ČOKOLADE ZA KUHANJE
1 ŽLICA OLJA
                           
                               

POSTOPEK:
V VEČJO KOZICO ALI LONEC DODAMO MASLO, VODO IN SLADKOR.




PRISTAVIMO NA KUHALNIK IN SESTAVINE MED MEŠANJEM NA VISOKI TEMPERATURI RAZTOPIMO. V VROČO ZMES NAJPREJ VMEŠAMO MLETE OREHE, POTEM PA KOZICO ODSTAVIMO IN POSTOPOMA VMEŠAMO ŠE MLETE PIŠKOTE.




ČOKOLADO NALOMIMO NA KOŠČKE, STRESEMO V SKLEDO IN IN STOPIMO NAD VODNO KOPELJO. V STOPLJENO ČOKOLADO VMEŠAMO POLOVICO PIŠKOTNE ZMESI.



NA DNO PEKAČA ENAKOMERNO DEBELO RAZPOREDIMO POLOVICO SVETLE ZMESI. NA SVETLO ZMES NATO NANESEMO TEMNO ZMES IN NA KOCU ŠE PLAST SVETLE ZMESI. PEKAČ ZA 2 URI SHRANIMO V HLADILNIK, DA SE VSE TRI PLASTI STRDIJO IN OHLADIJO.




NA KOŠČKE NAREZANO ČOKOLADO ZA GLAZURO STOPIMO NAD VODNO KOPELJO. ZMEŠAMO JO Z OLJEM, DA DOBIMO  GLADKO IN TEKOČO ČOKOLADNO ZMES.



PECIVO PO VRHU PRELIJEMO S ČOKOLADNO GLAZURO. SHRANIMO V HLADILNIK ZA 30 MINUT, DA SE GLAZURA STRDI.



BAJEDERE NAREŽEMO NA POLJUBNO VELIKE KOSE.


DOBER TEK!

UČITELJICA NATAŠA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI