ČOKOLADNA TORTA BREZ MOKE




PROSTI DNEVI SO ZA NAMI. 
PONOVNO SMO SKUPAJ IN HKRATI NARAZEN V ŠOLI NA DALJAVO. 

SE STRINJAŠ, DA SE JE VČASIH TEŽKO VRNITI V USTALJENE TIRNICE?  
KO NEKAJ DNI UŽIVAMO V DRUŽBI NAŠIH NAJLJUBŠIH, POČNEMO LE STVARI, KI NAS VESELIJO ...

SE JE TUDI TEBI VČASIH TEŽKO NAVADITI NA ŠOLSKI VSAKDAN, KJER SMO DALEČ STRAN? 

MENI V TAKIH PRIMERIH ZELO POMAGA ... ČOKOLADA, ŠE RAJE PA SLADICA V KATERI JE ČOKOLADE RES OBILO. DANES TI PREDSTAVLJAM ENO IZMED V NAŠI DRUŽINI  NAJBOLJ PRILJUBLJENIH SLADIC. PRIPRAVLJENA JE ŽE V SLABI URI, JEŠ PA JO LAHKO VROČO ALI HLADNO.

KATERE SESTAVINE POTREBUJEŠ?

  • 200 G TEMNE ČOKOLADE
  • 3 ŽLICI SLADKE SMETANE
  • 3 JAJCA
  • 100 G SLADKORJA
  • ŠČEPEC SOLI
  • 100 G MASLA
  • 150 G MLETIH OREŠKOV (SAMA SEM DODALA MANDLJE)

POSTOPEK:
V LONČEK NATOČI VODO IN JO SEGREJ DO VRETJA. NA LONČEK POLOŽI SKODELICO, V KATERO NALOMI ČOKOLADO IN DODAJ NA KOŠČKE NAREZANO MASLO. MEŠAJ, DOKLER SE ČOKOLADA IN MASLO NE STOPITA.



JAJČKA LOČI NA BELJAKE IN RUMENJAKE. LOČENO STEPI BELJAKE, KI JIM DODAJ ŠČEP SOLI IN LOČENO RUMENJAKE S SLADKORJEM.


V POSODICO S STOPLJENIM MASLOM IN ČOKOLADO DODAJ SMETANO.


STEPENIM RUMENJAKOM S SLADKORJEM DODAJ OHLAJENE TEKOČE SESTAVINE (ČOKOLADA, SMETANA, MASLO), NATO DODAJ MLETE OREŠKE IN NA KONCU NEŽNO VMEŠAJ ŠE BELJAKE.


TORTO PEČEŠ 35 MINUT V PEČICI OHLAJENI NA 160 STOPINJ.


PEČENO TORTO PRESTAVI NA VEČJI KROŽNIK.
PO ŽELJI JO POTRESI S SLADKORJEM V PRAHU.

PRI NAS DOMA TEJ TORTI RADI DODAMO STEPENO SMETANO IN DUŠENE, TOPLE POMARANČNE KRHLJE (POMARANČNE KRHLJE SEGREVAŠ V PONVI, DOKLER PRIJETNO NE ZADIŠI. PO ŽELJI DODAŠ VANILIN SLADKOR).




ČOKOLADNO TORTO BREZ MOKE LAHKO PRIPRAVITE ZA GOSTE, KI IMAJO ALERGIJO NA GLUTEN. ČE PA PRIDE NA OBISK KDO, KI JE MORDA ALERGIČEN NA JAJČKA, LAHKO SPEČEŠ TORTO PO RECEPTU ČOKOLADNI KOLAČ BREZ JAJC UČITELJICE ANGELIKE.


MORDA PA IMAŠ KAKŠEN PODOBNO OKUSEN RECEPT TUDI TI?
VESELA BOM, ČE GA DELIŠ Z NAMI,
MAJDA

Komentarji

  1. Čokolada, pomaranča, oreščki... vedno dobitna kombinacija! Si bom shranila recept in ga zagotovo preizkusila, ampak trenutno malo "počivamo" od vseh preizkušenih dobrot z bloga...😉

    Lep dan,
    Mateja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, kar naporno je preizkušanje vseh dobrot, bo bolje preizkušati gibalne namige, kajne?!
      Ampak moji odjemalci se ne dajo ... je že pečena jabolčna pita, ponedeljkovih cimetovih kolačkov je zmanjkalo v eni uri ... jutri že razmišljam, kaj naj pripravim ;-)
      Lepo, lepo bodi, Majda

      Izbriši
  2. Majda, odličen recept in zagotovo super brezglutenska torta!
    Prijazen pozdrav, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tanja, poleg vsega pa resnično enostaven :-)
      Prijazen pozdravček ti pošiljam na daljavo, Majda

      Izbriši
  3. Zelo preprost recept za super dobro tortico. Že preizkušeno, njam, najm...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI