VIŠNJEVA PITA S SKUTO


POTREBUJEŠ:


TESTO:
200 G MOKE
100 G MASLA
50 G SLADKORJA
1 JAJCE
LIMONIN SOK – (POLOVICO SOKA V TESTO)
LIMONINA LUPINA
1 VANILIn SLADKOR
ŠČEPEC SOLI







NADEV:
400 G IZKOŠČIČENIH VIŠENJ

LIMONIN SOK – (DRUGO POLOVICO SOKA V NADEV)
LIMONINA LUPINA
300 G SKUTE
200 G KISLE SMETANE
100 G SLADKORJA
3 JAJCA
1 ŽLICA PŠENIČNEGA ZDROBA








PRIPRAVA:
V VEČJO SKLEDO PRESEJEMO MOKO, POTEM PA DODAMO ZMEHČANO MASLO, SLADKOR, JAJCE, VANILIJEV SLADKOR, LIMONIN SOK IN NARIBANO LUPINO TER ŠČEPEC SOLI.
ZGNETEMO GLADKO TESTO, KI GA RAZVALJAMO V OBLIKI PEKAČA S STRANICAMI. PEČICO SEGREJEMO NA 180 STOPINJ.





V DRUGI SKLEDI GLADKO RAZMEŠAMO SKUTO, KISLO SMETANO IN JAJCA., POTEM PA POSTOPOMA ŠE VSE OSTALE SESTAVINE ZA NADEV.




PEKAČ NAMAŽEMO Z MASLOM,
POTEM PA VANJ POLOŽIMO TESTO, KI NAJ SEGA TUDI PREK STRANIC.




PO TESTU NAMAŽEMO NADEV.


PEČEMO CCA. 60 MINUT NA 180 STOPINJ.





DOBER TEK!

UČITELJICA NATAŠA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI