SADNA SOLATA

POZRAVLJENI! DANES BOSTE POSTALI KUHARSKI MOJSTRI. NAREDILI BOSTE ZDRAVO SLADICO, KI BO POLNA ŽIVAHNIH BARV IN BOGATA Z VITAMINI, KI NAS BO OSVEŽILA IN POŽIVILA.
PREDVSEM, PA STE OTROCI VI TISTI, KI LAHKO DANES PRI KOSILU POSTREŽETE Z DOBRO SLADICO IN RAZVESELITE SVOJE DRUŽINSKE ČLANE.
NJENA PRIPRAVA JE TAKO PREPROSTA, DA SE JE LAHKO KAR TAKOJ LOTITE.


PRED ZAČETKOM SI DOBRO UMIJTE ROKE, DA PREŽENETE VSE VIRUSE IN BACILE.


SEDAJ SE SPREMENITE V KUHARSKEGA MOJSTRA IN V HLADILNIKU POIŠČITE ČIM VEČ VRST SADJA.

ABRA – KADABRA ...


VSO SADJE NAJPREJ TEMELJITO OPERITE.
JABOLKA IN HRUŠKE RAZPOLOVITE IN ODSTRANITE  PREDEL S PEČKAMI TER JIH NAREŽITE  NA MANJŠE KOŠČKE. BANANO OLUPITE IN NAREŽITE NA KOLOBARJE. MANDARINO OLUPITE IN JO RAZDELITE NA POSAMEZNE KRHLJE. JAGODAM ODSTRANITE  ZELENI DEL IN JIH NAREŽITE NA MANJŠE KOSE. 




NAREZANO SADJE NATO POSTAVITE V VEČJO SKLEDO IN GA PRELIJTE S SOKOM ENE LIMONE. PO ŽELJI DODATE KOMPOT SADJA PO VAŠI IZBIRI.


VSE SKUPAJ DOBRO PREMEŠAJTE IN POSLADKAJTE Z VANILIJEVIM SLADKORJEM.


SADNO SOLATO NATO SERVIRAJTE V SKODELICE. 


ZA SLADOKUSCE LAHKO ŠE STEPETE SLADKO SMETANO IN JO DODATE SADNI SOLATI. KOZARČKE OKRASITE IN ZA KONEC …



 … LAHKO SLADICO OKRASITE S SKRIVNIMI SPOROČILI. TAKO BO SLADICA ŠE SLASTNEJŠA. 


 DOBER TEK!


UČITELJICA BARBARA


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE