PRIPRAVA PALAČINK

LEPO POZDRAVLJENI DRAGI UČENCI!



PA SMO SPET SKUPAJ, NOV DELOVNI TEDEN BOMO PRIČELI S SLADKANJEM IN PRIPRAVO PALAČINK. ZAGOTOVO STE SE ŽE  NEKATERI VEČKRAT PREISKUSILI V PRIPRAVI PALAČINK, ZA NEKATERE PA BO DANAŠNJA PRIPRAVA NOV KUHARSKI IZZIV. PA TOREJ ZAČNIMO.
SEVEDA SI JE POTREBNO NAJPREJ DOBRO UMITI ROKE IN ZAVIHATI ROKAVE. ČE IMAŠ DOMA KAKŠEN PREDPASNIK SI GA LAHKO NADANEŠ.

SESTAVINE:

MLEKO

MOKA

2 JAJCI

ŠČEPEC SOLI

1 VANILI SLADKOR

MARMELADA

NUTELA



V SKLEDO STRESEMO MOKO, DODAMO SOL, VANILI SLADKOR, DOBRO PREMEŠAMO, NA SREDINI NAREDIMO JAMICO. V JAMICO UBIJEMO JAJCI, TER PRILIJEMO MLEKO.




SESTAVINE PRIČNEMO MEŠATI Z MEŠALNIKOM TAKO DOLGO, DA DOBIMO GLADKO IN GOSTO ZMES BREZ GRUDIC.MASA MORA BITI TEKOČA, VENDAR NE SME BITI VODENA.





PRIPRAVLJENO MASO PRED PEKO PUSTIMO POČIVATI 15 DO 30 MINUT V HLADILNIKU.
PRED PEKO JE OBVEZNO ŠE ENKRAT POTREBNO MASO PREMEŠATI.


PEKA PALAČINK:

PONEV

OLJE

ZAJEMALKA

LOPATICA ZA OBRAČANJE






PONEV DAŠ NA ŠTEDILNIK, TEMPERATURA NAJ BO NAJVIŠJA.
V PONEV DAŠ MALO OLJA, KO SE DOBRO SEGREJE DAŠ V PONEV ZAJEMALKO MASE ZA PALAČINKE, KO SE POPEČE NA ENI STRANI JO Z LOPATICO OBRNEŠ, DA SE POPEČE ŠE NA DRUGI STRANI.
POSTOPEK PEKE PALAČINK NADALJUJEMO DOKLER NE ZMANJKA MASE ZA PALAČINKE.






PEČENO PALAČINKO NAMAŽEŠ Z MARMELADO ALI NUTELO IN Z NJO RAZVESELIŠ SEBE IN ŠE KATEREGA DRUGEGA DRUŽINSKEGA ČLANA.




PA DOBER TEK!






OSTANITE ZDRAVI IN PRIJAZEN POZDRAV OD UČITELJICE TANJE.  

Komentarji

  1. Naši šolarji bodo postali pravi kuharski mojstri, če bodo preizkusili vse ideje našega bloga.
    Tanja, diši pa vse do mene.
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Škoda, ker ne morem do tebe. Najmanj 5 bi jih pojedla. 🤗🌻🤗

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI