RECIKLIRANA KUH'NA - MANJ V KOMPOST, VEČ V KOZAREC!
V 1.B IN OPB 2 SMO UGOTOVILI NEKAJ POMEMBNEGA: TUDI SADJE IMA “SLABE DNI”.
KAKIJI, KI SO SE MALO PREVEČ SPROSTILI, MANDARINE, KI SO IZGUBILE SVOJO POPOLNO OKROGLO FORMO IN JABOLKA, KI SO DOŽIVELA ŽE MARSIKAJ… NO, MI SMO SE ODLOČILI, DA JIM DAMO DRUGO PRILOŽNOST!
V RAZREDU SMO ZAVIHALI ROKAVE, VZELI DESKE, NOŽE, VELIKO DOBRE VOLJE – IN NASTALA JE SUPER SADNA MARMELADNA MISIJA!
UČENCI SO MEŠALI, REZALI, VOHALI, OKUŠALI IN OB TEM ODKRILI ČAROBNO SKRIVNOST: TUDI “NEPOPOLNO” SADJE LAHKO USTVARI OKUSNO MARMELADO.
NAJBOLJŠI DEL?
KO SMO OPAZILI, DA SE IZ SADNIH OSTANKOV SPREMINJA V NEKAJ NEŽNO DIŠEČEGA, SLADKO MEHURČKAJOČEGA IN PRIJETNO TOPLEGA, SE JE ZASLIŽALO: “A LAHKO TO DELAMO VSAK DAN?!”
KO SMO OPAZILI, DA SE IZ SADNIH OSTANKOV SPREMINJA V NEKAJ NEŽNO DIŠEČEGA, SLADKO MEHURČKAJOČEGA IN PRIJETNO TOPLEGA, SE JE ZASLIŽALO: “A LAHKO TO DELAMO VSAK DAN?!”
OB SMEHU, USTVARJALNOSTI IN MALCE LEPLJIVIH PRSTOV SMO SE NAUČILI, DA ZAVRŽENA HRANA NI REŠITEV, DOMIŠLJIJA PA JE.
NAMESTO DA BI ROMALO V KOMPOST, JE NAŠE SADJE ROMALO V KOZARČKE.
NAMESTO DA BI ROMALO V KOMPOST, JE NAŠE SADJE ROMALO V KOZARČKE.
TE ZANIMA RECEPT?
ZELO SMO IMPROVIZIRALI IN NIČ TEHTALI, KAKIJU, MANDARINAM IN JABOLKOM PA DODALI SLADKOR, VANILIN, CIMET IN LIMONIN SOK.
MARMELADO SMO KUHALI LE 10 MINUT,
DA SMO OHRANILI VITAMINE :)
MARMELADO SMO KUHALI LE 10 MINUT,
DA SMO OHRANILI VITAMINE :)
UPAMO, DA BO NAŠA MARMELADNA PUSTOLOVŠČINA NAVDIHNILA ŠE KOGA, DA SE POGUMNO PODA V RECIKLIRANO KUH'NO.
NIKOLI NE VEŠ –
MOGOČE PRAV V TVOJI KUHINJI ČAKA NASLEDNJA SADNA ZVEZDA!
NJAMI POZDRAVČKE POŠILJAMO
KUHARSKE MOJTRICE, MOJSTRI IZ 1. B IN OPB 2
TER UČITELJICI NUŠA IN MAJDA






Komentarji
Objavite komentar