GHEE MASLO
PRIPRAVO SMO IZVEDLI KAR V RAZREDU. KAKO?
V POSODI SMO NA KUHALNI PLOŠČI STOPILI SUROVO MASLO IN TU IN TAM PREMEŠALI. STOPLJENO MASLO JE KMALU ZAČELO BRBOTATI. KO JE MASLO POSTALO PROZORNO, TRDI, RJAVI DELCI PA SO SE POTOPILI NA DNO POSODE, SMO S KUHANJEM KONČALI.
MASLO SMO PRECEDILI SKOZI GAZO IN POČAKALI, DA SE JE STRDILO.
IN TAKO SMO NAREDILI GHEE, DRAGOCENO MAŠČOBO Z NEŽNO OREŠKASTO NOTO, KI SMO SI JO NAMAZALI NA KRUH.
GHEE MASLO RES PRIPOROČIMO, SAJ JE MASLO VELIKO BOLJ VZDRŽLJIVO NA VISOKE TEMPERATURE IN SE ZARADI ODSTRANJENIH DELCEV MLEKA, KI SE SICER NAHAJAJO V MASLU, ZAŽGE VELIKO KASNEJE.
VAS POZDRAVLJAMO KUHARSKI MOJSTRI 1. B RAZREDA
Komentarji
Objavite komentar