HITRE RAFAELO KROGLICE

OMAMNO DOBRE KROGLICE, V KATERIH SE HARMONIČNO PREPLETAJO KOKOSOVA MOKA, PROSENA KAŠA, MED IN OREŠKI.

KAJ POTREBUJEMO ZA PRIPRAVO?

SESTAVINE:

2 SKODELICI DROBNO MLETE KOKOSOVE MOKE IN 1 SKODELICO GROBO MLETE KOKOSOVE MOKE ZA ZUNANJI OVOJ

2 SKODELICI KUHANE PROSENE KAŠE / KVINOJE

4 6 ŽLIC AGAVINEGA SIRUPA / MEDU / (PO ŽELJI LAHKO UPORABIMO TUDI DATLJE KOLIČINO PRILAGODIMO PO OKUSU)

NEKAJ KAPLJIC VANILIJEVE AROME 

CCA. 20 30 MADLJEV / LEŠNIKOV 


POSTOPEK:

V VROČI VODI SMO 15 MINUT KUHALI PROSENO KAŠO IN JO OHLADILI.




NATO SMO KAŠO DODALI DROBNO MLETI KOKOSOVI MASI,  DODALI MED IN VANILIJO TER MEŠALI, DA SMO DOBILI GLADKO MASO. 

OBLIKOVALI SMO KOKOSOVO KROGLICO, VANJO DODALI MANDELJ IN JO NATO POVALJAMO ŠE V KOKOSOVI MOKI.






KROGLICE SMO POSTAVILI  V HLADILNIK, KJER SO POČIVALE 2 URI, DA SO SE OHLADILE IN MALCE STRDILE.

S KROGLICAMI SMO SE POSLADKALI SAMI, RAZVESELILI 1. A, OSTALE PA ODNESLI V DOM UPOKOJENCEV POLZELA.

POSKUSITE, RES SO ODLIČNE.

POZDRAVLJA VAS 1. B Z UČITELJICAMA NUŠO IN MAJDO







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI