RECIKLIRANI BANANINI MAFINI IN PRIPRAVE NA NOČ ČAROVNIC

PONOVNO JE PRED VRATI NOČ ČAROVNIC, KI JO  V SLOVENIJI PRAZNUJEMO ŽE VRSTO LET - IZREZOVANJE BUČ,  KRAŠENJE HIŠ Z DUHCI, NETOPIRJI, ČAROVNICAMI, METLAM ..., MASKIRANJE V STRAŠLJIVE KOSTUME  SO NA VEČER 31. OKTOBRA, KO SICER PRAZNUJEMO DAN REFORMACIJE, ŽE NEKAJ POVSEM OBIČAJNEGA.  


TUDI V 1. B RAZREDU SMO V PRETEKLEM TEDNU PODOŽIVLJALI TE OBIČAJE – IZREZALI SMO PRAVO BUČO, BUČNICE, KI SMO JIH IZDOLBLI PA SPEKLI – ODLIČNE SO BILE! 



IZDELOVALI SMO DEKORATIVNE PAPIRNATE BUČE TER OBLIKOVALI PRAZNIČNE POGRINJKE IN SI Z NJIMI POPESTRILI KOSILA TER ČAROVNIŠKO ČAJANKO,  



NA ČAJANKI SO SE NAM PRIDRUŽILE TUDI PROSTOVOLJKE - TOKRAT NAM NISO POMAGALE PRI DOMAČIH NALOGAH IN USTVARJANJU, TEMVEČ SO Z NAMI KLEPETALE OB SLASTNEM NAPITKU. 








V ZNAMENJU RECIKLAŽE (PONOVNO UPORABI STVARI NA ZALOGI – V NAŠEM PRIMERU BANANE) PA SMO SI V PETEK SAMI PRIPRAVILI BANANINE MAFINE.

NAJPREJ SMO V PEKAČE POLOŽILI PAPIRNATE PODLAGE ZA MAFINE.

NATO SMO ZMEČKALI BANANE, KI SO NAM OSTALE PRI SREDINI MALICI.




KO SMO IMELI PEKAČE IN BANANE PRIPRAVLJENE SMO  SLEDILI RECEPTU. PREDEN VAM GA IZDAMO, SI POGLEJTE SESTAVINE, KI JIH POTREBUJETE.

SESTAVINE ZA 12 MAFINOV:

  • 2 SREDNJE VELIKI BANANI (ZMEČKANI V PIRE)
  • 35 G KOKOSOVEGA OLJA (STOPLJENO IN OHLAJENO)
  • 40 G MEDU PO IZBIRI
  • 1 SREDNJE VELIKO JAJCE (SOBNE TEMPERATURE)
  • 80 G MLEKA PO IZBIRI (MI SMO UPORABILI MLEKO BREZ LAKTOZE)
  • 1 ČAJNA ŽLIČKA VANILIN SLADKORJA
  • 160 G PIRINE BELE MOKE ALI PŠENIČNE BELE MOKE TIP 500
  • 1 ČAJNA ŽLIČKA PECILNEGA PRAŠKA
  • ½ ČAJNE ŽLIČKE SOLI
  • ¼ ČAJNE ŽLIČKE CIMETA
  • DEKORACIJA PO ŽELJI - MI SMO DODALI SLADKORNE BUČE, DUHCE IN NETOPIRJE

POSTOPEK:

PEČICO SMO SEGRELI NA 175 STOPINJ.

V POSODI SMO ZMEŠALI MOKO, PECILNI PRAŠEK, SOL IN CIMET.

V LOČENI POSODI SMO  ZMEŠALI ZMEČKANE BANANE, STOPLJENO IN OHLAJENO KOKOSOVO OLJE, MED, JAJCE, VANILIN SLADKOR  IN MLEKO.

SUHE SESTAVINE SMO DODALI K MOKRIM IN DOBRO PREMEŠALI.

ZMES SMO NATO ENAKOMERNO RAPOREDILI V PEKAČ ZA MAFINE, OBLOŽEN Z LISTIČI ZA PEKO.


 

DEŽURNI UČENKI STA MAFINE ODPELJALI V GOSPODINJSKO UČILNICO, KJER SO SE V OGRETI PEČICI PEKLI 20 MINUT.






PO PEKI SMO POMILI UMAZANO POSODO, SAJ JE TREBA ZA SABO POSPRAVITI, KAJNE?!





KER SO SE MORALI MAFINI OHLADITI, SMO SE LOTILI IZDELAVE STRAŠLJIVIH MASK.




TUDI NAŠA RAZREDNA ČAROVNICA SE JE STRINJALA, DA SO NAM IMENITNO USPELE.



OHLAJENE MAFINE SMO PREMAZALI Z MLEKOM IN NANJE POSULI OKRASKE.


 BILI SMO NAVDUŠENI NAD NJIHOVIM IZGLEDOM.


MAFINE, KI SO BILI NA JEDILNIKU ZA PETKOVO KOSILO, SMO V ŠOLSKI  KUHINJI PREDHODNO  PRIJAZNO ODPOVEDALI, V ZAMENO PA  SO NAM PRIJAZNE KUHARICE PRIPRAVILE SESTAVINE ZA MAFINE. V ZAHVALO SMO JIH RAZVESELILI Z NAŠIMI MAFINI.





Z MAFINI SMO RAZVESELILI TUDI TAJNIŠTVO, RAČUNOVODSTVO, NAŠO  KNJIŽNIČARKO ALJO IN OBISKALI TUDI SOSOŠOLKE IN SOSOŠOLCE V 1. A RAZREDU.


IN KONČNO SMO BILI NA VRSTI MI! 
LAHKO VAM ZAUPAMO, DA NI OSTALA NITI DROBTINICA :)






OB ZAKLJUČKU TEDNA PA SMO SE NAUČILI ŠE POSEBNO PESMICO, KI JE LAHKO V POMOČ TUDI VAM, Z NJO NAMREČ LAHKO POLEG STRAHCEV ODŽENEMO VSE SKRBI :)

STRAHEC GRDI TI BAV BAV,

Z MANO SE NE BOŠ IGRAL,

PIČIM TE IN REČEM BUUUUU,

PA IZGINEŠ BREZ SLEDU!





ŽELIMO VAM PRIJETNE PRAZNIČNE DNI,

1. B 
Z UČITELJICAMA NUŠO IN MAJDO

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI