BODI GLAVNA ČEBELA - POSEJ MEDONOSNE RASTLINE

ALI VESTE, DA  JE  20.MAJA SVETOVI DAN ČEBEL? IN ALI VESTE,  DA JE RAVNO SLOVENIJA  V OKVIRU ORGANIZACIJE ZDRUŽENIH NARODOV (OZN) PREDLAGALA, DA SE 20. MAJ RAZGLASI ZA SVETOVNI DAN ČEBEL. PO TREH LETIH MEDNARODNIH PRIZADEVANJ SO DRŽAVE ČLANICE OZN 20. DECEMBRA 2017 SOGLASNO POTRDILE PREDLOG SLOVENIJE IN 20. MAJ RAZGLASILE ZA SVETOVNI DAN ČEBEL.

TO IN ŠE VEČ SMO IZVEDELI MED VČERAJŠNJIM DRUŽENJEM S ČEBELARJEMA, KI STA S SABO PRINESLA VELIKO PRIPOMOČKOV, S KATERIMA SKRBITA ZA ČEBELE IN PRIDOBIVATA MED. ODGOVARJALA STA TUDI NA NAŠA VPRAŠANJA.


ZA DEKORACIJO TELOVADNICE SMO POSKRBELI OPB 1 IN OPB 6 -  IZDELALI SMO ČEBELICE IN NARISALI PANJSKE KONČNICE.OPB 1 SMO NASTOPALI PLES OB BISTREM POTOČKU JE MLIN, SAJ JE BISTRA, ČISTA VODA POMEMBNA ZA OBSTOJ ČEBELIC.
PO ZAKLJUČENEM SREČANJU SMO IZVEDLI MEDENO USTVARJALICO. V NAŠ RAZRED SO PRIŠLI TRETJEŠOLCI Z UČITELJICO SONJO IN SKUPAJ SMO IZDELOVALI MEDONOSNE ROŽICE IZ ODPADNEGA MATERIALA.
ZATE IMAMO NAMIG, KAKO LAHKO EN, DVA TRI IZDELAŠ CVET IN NANJ DODAŠ ČEBELO.


POTREBUJEŠ:
  • PAPIR RAZLČNIH BARV
  • PAPIRNATI TULEC
  • CD
  • LESENO ŽLIČKO
  • SVETLEČ PAPIR ALI PVC VREČKO ZA KRILA
  • LEPILO
  • BARVICE
  • ŠKARJE

POSTOPEK:
IZREŽI KROG IN ROŽICO TER JU ZLEPI SKUPAJ. LESENO ŽLIČKO PORIŠI V ČEBELICO IN OBLIKUJ KRILA. TULEC - STEBLO POBARVAJ ALI OBLEPI Z ZELENIMI PAPIRJEM IN NANJ NALEPI CVET. DODAŠ ŠE ČEBELICO IN IZDELEK JE KONČAN.


POGLEJ, KAKO IMENITNE ROŽICE SO NASTALE.


IZVEDELI SMO TUDI, DA JE DANES  ŽE VSAKA TRETJA ŽLICA HRANE ODVISNA OD OPRAŠEVANJA ČEBELIC, ČEBELJI PRIDELKI PA SO TUDI BOGAT VIR NUJNO POTREBNIH HRANIL.

VSAKDO IZMED NAS LAHKO PRISPEVA K OHRANITVI ČEBEL, TUDI TI! SAJ VEŠ, MAJHNI KORAKI ŠTEJEJO!

MI PREDLAGAMO, DA POSEJEMO ČIM VEČ MEDONOSNIH RASTLIN ZA ČEBELE. 


NAŠE NOVO GESLO SE GLASI:

BODI GLAVNA ČEBELA - POSEJ MEDONOSNE RASTLINE

OPB 1

Z UČITELJICO MAJDO 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI