PRAZNIČNI PIŠKOTI

DANES Z VAMI DELIMO DVA SLASTNA RECEPTA ZA PIŠKOTE. PRIPRAVA JE ENOSTAVNA - ČE SMO JIH ZMOGLI PRIPRAVITI PRVOŠOLCI, POTEM JIH ZMOREŠ PRIPRAVITI TUDI TI  ; )



1. RECEPT:

SLASTNI MANDLJEVI PIŠKOTI

SESTAVINE:

·         230 G MASLA

·         240 G MOKE

·         140 G SLADKORJA

·         1 ŽLIČKA PECILNEGA PRAŠKA

·         100 G MLETIH MANDLJEV

VSE SESTAVINE ZGNETEŠ V TESTO.


OBLIKUJEŠ DVE KLOBASI IN JU ZA POL URE SHRANIŠ V HLADILNIKU. 


NAREŽEŠ JU NA PIŠKOTE DEBELINE 1 CM IN PEČEŠ 10 MINUT NA TEMPERATURI 180 STOPINJ.

2. RECEPT:

PRAZNIČNI PIŠKOTI 

SESTAVINE:

*250 G MASLA

*250 G RJAVEGA SLADKORJA

*1 VANILIN

*2 JAJCI

*300 G GLADKE MOKE

*½ PECILNEGA PRAŠKA

*100 G NAREZANIH MANDLJEV ALI LEŠNIKOV

*200 G NAREZANE JEDILNE ČOKOLADE.

V VEČJO POSODO STRESEMO MASLO IN MOKO.


DODAMO SLADKOR, VANILIN IN  PECILNI PRAŠEK.


DODAMO JAJČKA.






ČOKOLADO IN OREŠKE NASEKLJAMO TER DODAMO V TESTO.


TESTO OBLIKUJEMO V VELIKOSTI VEČJEGA OREHA,

IN POLOŽIMO NA PEKAČ PREKRIT S PEKI PAPIRJEM.

PEČICO SEGREJEMO NA 170 STOPINJ IN PEČEMO PRIBLIŽNO 15 MINUT.

NATO PA - POSKUSIMO, ČE SO PIŠKOTI UŽITNI ;)

VEČINI PRVOŠOLCEV SO BIL SLASTNEJŠI MANDLJEVI PIŠKOTI, KLJUB TEMU, DA SO BILI BREZ ČOKOLADNIH KOŠČKOV. ZANIMIVO, KAJNE?! ONI ŽE VEDO ;)

V PETEK PA BODO  PIŠKOTI NA RAZPOLOAGO NA DOBRODELNEM BOŽIČNEM BAZARJU. PO DVEH LETIH PREMORA BOMO NAMREČ V PETEK, 25. 11. 2022, PONOVNO ORGANIZIRALI ŽE TRADICIONALNI DOBRODELNI KONCERT  Z NASLOVOM  POTEPANJE MED POLZELSKIMI DRAGULJI.


ENO URO PRED KONCERTOM IN PO NJEM BO V  V AVLI ŠOLE POTEKAL BOŽIČNI BAZAR, KJER BOSTE LAHKO IZBIRALI MED IZDELKI, KI SO JIH IZDELALI OTROCI IN DELAVCI NAŠEGA ZAVODA. VES IZKUPIČEK PA JE NAMENJEN V ŠOLSKI SKLAD »OTROCI OTROKOM« ZAVODA OŠ POLZELA.

KOT SMO OBLJUBILI -  TE BOMO SPROTI OBVEŠČALI O NAŠI RAZNOLIKI PONUDBI. 


SE VIDIMO V PETEK,

UČITELJICA MAJDA IN OPB 1




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI