IGRE NA MORJU IN PLAŽI

https://www.dm.si/navdih-in-svetovanje/otrok/druzinsko-zivljenje/zabavne-aktivnosti-na-plazi-za-otroke-827758

DANES VAM BOM PREDSTAVILA TRI IGRE, KI SE JIH LAHKO IGRATE NA MORJU OZ. PLAŽI (IGRE SO POVZETE PO KNJIGI ANNE BRAUN; OTROŠKE ZABAVE IN IGRE; ZALOŽBA MLADINSKA KNJIGA, 2001).

PA SE IGRAJMO...


1. IGRA: PEŠČENE UMETNINE

ŠTEVILO IGRALCEV: NAJMANJ 2

VSAK IGRALEC PREDLAGA, KAKŠEN LIK BI ZGRADIL IZ PESKA SAM ALI NJEGOVI SOIGRALCI. ALJA SI NPR. ŽELI NAREDITI ŽELVO. VSAK IGRALEC SE ZDAJ TRUDI IZ MOKREGA PESKA OBLIKOVATI ŽELVO. KO JE LIK GOTOV, NAJ KDO OD OSTALIH PRISOTNIH UGANE, KAJ STE USTVARILI. NA VRSTI JE NSALEDNJI IGRALEC, KI PREDLAGA OSTALIM, KAJ NAJ OBLIKUJEJO. 

   https://www.rab-visit.com/si/aktivnosti-1294/dogodki/pescene-skulpture/1402

2. IGRA: SPOPAD V VODI

ŠTEVILO IGRALCEV: NAJMANJ 6

POTREBUJEMO: NAPIHLJIVO ŽOGO ALI ŽIVAL

IGRE NE IGRAJMO V PREGLOBOKI VODI, NAJBOLJE JE, DA JE VODA TAKO GLOBOKA, DA LAHKO DOSEŽEMO DNO. VEČ KOT JE IGRALCEV, BOLJ JE ZABAVNO. IGRALCI OBLIKUJEJO KROG IN SE PRIMEJO ZA ROKE. NA SREDINI PLAVA NEVARNA STVAR (NAPIHLJIVA ŽOGA ALI ŽIVAL), ZATO SE JE NE SMEMO DOTAKNITI. KDOR SE JO KLJUB TEMU DOTAKNE, IZPADE IZ IGRE.  VSI SI SEVEDA PRIZADEVAJO, DA BI SE KDO DRUG DOTAKNIL PLAVAJOČEGA PREDMETA, ZATO SOIGRALCE VLEČEJO ALI PORIVAJO, DA BI SE PREDMETA DOTAKNILI, SAMI PA SE POSKUŠAJO IZOGNITI NEVARNOSTI.  OB KONCU IGRE OSTANETA LE ŠE DVA IGRALCA. KDO OD NJIJU BO ZMAGOVALEC?


3. IGRA: GOBANG

ŠTEVILO IGRALCEV: 2 IGRALCA

POTREBUJEMO 30 SVETLIH KAMENČKOV IN 30 TEMNIH KAMENČKOV

GOBANG JE STARA JAPONSKA IGRA Z IGRALNO DESKO, KI JO LAHKO IGRAMO TUDI V KAKŠNEM MIRNEM KOTIČKU NA PEŠČENI PLAŽI. VENDAR JE NAJPREJ TREBA POISKATI PRIMERNE KAMENČKE. PRVI IGRALEC ZBIRA SVETLEJŠE KAMENČKE, DRUGI PA TEMNEJŠE. KO IMA VSAK 30 KAMENČKOV, JE TREBA UREDITI LE ŠE IGRIŠČE. NA PESKU POIŠČITE RAVNO POVRŠINO IN S PALICO ALI KAZALCEM ZARIŠITE DESET VODORAVNIH IN DESET NAVPIČNIH ČRT. TAKO NASTANE 100 SEČIŠČ. IGRALCA IZMENOMA POLAGATA KAMENČKE NA SEČIŠČA IN POSKUŠATA PRI TEM ZASESTI NIZ ŠTIRIH KAMENČKOV; TO POMENI, DA SO ŠTIRJE KAMENČKI VODORAVNO, NAVPIČNO ALI DIAGONALNO V ENEM NIZU (KOT ŠTIRI V VRSTO). SEVEDA PRI TEM DRUG DRUGEGA OVIRATA IN SKUŠATA VRINITI KAMENČEK V SVOJI BARVI, HKRATI PA OBLIKOVATI LASTEN NIZ ŠTIRIH KAMENČKOV.


PA VELIKO ZABAVE IN UŽITKOV OB IGRI TI ŽELIM. 😉

SANJA


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI