IGRE ZA DEŽEVNE DNI

SE TI JE KDAJ ZGODILO, DA JE ZUNAJ PADAL DEŽ, TI PA SI V HIŠI POSTOPAL SEM IN TJA IN NISI VEDEL KAJ BI POČEL, BILO TI JE DOLGČAS...? NO, VERJAMEM, DA SE TI TO NI ZGODILO ENKRAT... 

DA BI SE NASLEDNJIČ LAHKO TUDI TAKRAT, KO NE VEŠ KAJ BI POČEL ZABAVAL, TI PONUJAM NEKAJ IGER (igre in slike so povzete po knjigi Anne Braun; Otroške zabave in igre): 

1. HRANJENJE Z ARAŠIDI PO KITAJSKO

ŠTEVILO IGRALCEV: 3 ALI VEČ

POTREBUJEMO: -VREČKO ARAŠIDOV (ALI KAKŠNE DRUGE PRIGRIZKE)

                               -PALČKE  (VŽIGALICE ALI ZOBOTREBCE)

                               -KOCKO

EDEN OD OTROK ZAČNE KOCKATI. ČE NE VRŽE 6 PIK, MORA KOCKO ODSTOPITI NASLEDNJEMU IGRALCU. TISTI, KI PRVI VRŽE ŠESTICO, SE LAHKO LOTI ARAŠIDOV IN JIH JE, DOKLER NE PADE NASLEDNJA ŠESTICA. VENDAR HRANJENJE Z ARAŠIDI POTEKA NA KITAJSKI NAČIN, TOREJ S PALČKAMI. UPORABIMO PALČKE ALI VŽIGALICE, PRIMEMO ARAŠID IN GA NESEMO PROTI USTOM. KO NASLEDNJI SOIGRALEC DOBI ŠESTICO, MORA IGRALEC, KI JE JEDEL ARAŠIDE S HRANJENJEM PRENEHATI IN S HRANJENJEM LAHKO PRIČNE IGRALEC, KI JE DOBIL ŠESTICO. 


2. ODNAŠANJE VŽIGALIC

ŠTEVILO IGRALCEV: 2 ALI VEČ

POTREBUJEMO: -KOCKO

                               -VŽIGALICE ALI ZOBOTREBCE

PRI IGRI ODNAŠANJE VŽIGALIC DOBI VSAK IGRALEC 21 VŽIGALIC. NA MIZO JIH POLOŽI V OBLIKI STOLPA. V SPODNJI VRSTICI IMA 6 VŽIGALIC, V NASLEDNJO JIH DA 5, NATO 4 IN 3 IN 2 IN KOT ZAKLJUČEK NA VRHU ENO VŽIGALICO. SEDAJ VSI IGRALCI PO VRSTI MEČEJO KOCKO. ČE SMO NPR. VRGLI ŠTIRICO, STOLPU ODVZAMEMO VRSTICO S 4 VŽIGALICAMI. ČE PONOVNO VRŽEMO ŠTEVILKO 4, NAM TO NIČ NE POMAGA, SAJ SMO TO VRSTICO ŽE ODVZELI. ZMAGA TISTI, KI PRVI POBERE VSE VŽIGALICE. 


3. VRVOHODEC

ŠTEVILO IGRALCEV: 2 ALI VEČ

POTREBUJEMO: -TRIMETRSKO VRV

                               -RUTO

POLOŽITE VRV PO SOBI ALI HODNIKU. KONCA VRVI OBTEŽIMO S KNJIGAMI, DA SE NE PREMAKNETA. OTROKU, KI SE JAVI ZA VRVOHODCA, ZAVEŽEMO OČI IN SE LAHKO PREIZKUŠA V HOJI PO VRVI. S PREVIDNIMI MAJHNIMI KORAKI STOPA VZDOLŽ VRVI. ČE MU NOGA ZAIDE MIMO VRVI, POMENI TO PADEC. OZNAČIMO, KAKO DALEČ JE PRIŠEL PRVI TEKMOVALEC, NATO PA JE NA VRSTI NASLEDNJI. BO KOMU USPELO PREHODITOI VRV DO KONCA?PA VELIKO ZABAVE TI ŽELIM

SANJAKomentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA