VOŠČILNICE IN DARILCA

 POZDRAVLJENI UČENCI,

V ODDELKIH PODALJŠANEGA BIVANJA VSAK MESEC PRIPRAVIMO VOŠČILNICE IN DARILA ZA OSKRBOVANCE DOMA UPOKOJENCEV V ŠENEKU. V JANUARJU SMO JIH PRIPRAVLJALI V NAŠEM ODDELKU. IZDELALI SMO TAKŠNE VOŠČILNICE:


VOŠČILNICE SO PREPROSTE ZA IZDELAVO, ZANJE PA NE PORABIMO VELIKO MATERIALA. IZ RISALNEGA PAPIRJA IZREŽEMO OSNOVO ZA VOŠČILNICO TER NANJO OB STRANI PRILEPIMO SVETLEČI TRAK. ČE NIMAMO SVETLEČEGA TRAKU, LAHKO IZ BARVNEGA PAPIRJA IZREŽEMO POLJUBEN TRAK IN GA PRILEPIMO NA VOŠČILNICO. 

                                                                                          
  
NATO IZ BARVNEGA PAPRJA IZREŽEMO KROGCE, KI BODO PREDSTAVLJALI BALONE.

 

KROGCE NALEPIMO NA VOŠČILNICO.


S FLUMASTROM DORIŠEMO BALONOM VRVICE IN NAŠA VOŠČILNICA JE KONČANA. SEVEDA PA VANJO NAPIŠEMO PRIJAZNO VOŠČILO ZA ROJSTNI DAN. POLEG VOŠČILNIC PA SMO IZDELAI TUDI MAJHNA DARILCA. TOKRAT SMO SE ODLOČILI ZA ŠTIRIPERESNE DETELJICE. ALI VEŠ, (pozeto po https://govorise.metropolitan.si/astro/stiriperesna-deteljica-najmocnejsi-talisman-za-sreco/) DA JE ŠTIRIPERESNA DETELJICA ZNANA KOT NAJMOČNEJŠI SIMBOL SREČE. VSAK LISTIČ DETELJICE IMA SVOJ POMEN. PRVI JE ZA UPANJE, DRUGI ZA VERO, TRETJI ZA LJUBEZEN IN ČETRTI ZA SREČO. VSAK OD TEH ŠTIRIH LISTIČEV NAJ BI PO TRADICIJI LASTNIKU PRINAŠAL BOGASTVO, SLAVO, UGODNO DOŽIVETJE IN ZDRAVJE. 

MI SMO DETELJICE IZDELALI IZ MODELIRNE MASE. MODELIRNO MASO SMO RAZVALJALI IN IZ NJE Z MODELČKI OBLIKOVALI DETELJICE. ČE DOMA NIMATE MODELIRNE MASE, PA LAHKO DETELJICE OBLIKUJETE TUDI IZ SLANEGA TESTA.


KO SO SE DETELJICE POSUŠILE, SMO JIH POBARVALI Z ZELENO TEMPERA BARVO TER JIH ZOPET PUSTILI, DA SO SE POSUŠILE. 


DETELJICE SMO NATO ZAVILI V PROZOREN OVIJALNI PAPIR TER S TRAKOM NAREDILI PENTLJICO. 

                           

DOMA NAREJENE VOŠČILICE IN DOMA NAREJENA SKROMNA DARILCA SO LAHKO ZELO LEPO DARILO ZA ROJSTNI DAN ZA NAŠE NAJBLJIŽJE.  PA PRIJETNO USTVARJANJE TI ŽELIM.

UČITELJICA SANJA😊Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI