VALENTINOVI KVAŠENI SRČKI
VALENTINOVO JE ČAS RDEČE BARVE, SRČKOV IN SEVEDA TUDI ČAS NAJRAZLIČNEJŠIH SLADKIH POZORNOSTI.
SAMA KOT VALENTINOVO POZORNOST ZELO RADA PRIPRAVIM KAJ SLADKEGA, PONAVADI SO TO VALENTINČKI (ALI MAJDICE - KER JIH IMAM TAKO ZELO RADA), PIŠKOTI ZA KATERE RECEPT NAJDEŠ TU.
DANES PA SEM SE ODLOČILA, DA PRIPRAVIM NEKAJ RESNIČNO PREPROSTEGA, KAR LAHKO PRIPRAVITE TUDI VI, NAJMLAJŠI. NA BLOGU 220 STOPINJ POŠEVNO SEM NAŠLA RECEPT ZA KVAŠENE SRČKE, KI PA SEM GA MALCE PRIREDILA.
SESTAVINE, KI JIH POTREBUJEŠ SO:
- 250 G MOKE
- 1,7 DCL MLAČNEGA MLEKA
- 1/2 ŽLIČKE SOLI
- 1 ŽLIČKO SLADKORJA
- 1/4 KOCKE SVEŽEGA KVASA ALI POL ZAVITKA SUHEGA
- POLJUBNA MARMELADA ALI NUTELLA
POSTOPEK:
MOKO PRESEJEŠ V POSODO, VANJO NAREDIŠ JAMICO V KATERO VLIJEŠ TOPLO MLEKO, NADROBIŠ ALI POSUJEŠ KVAS, DODAŠ SLADKOR IN POČAKAŠ, DA SE KVASEC SPENI.
TESTO RAZVALJAŠ V PRAVOKOTNIK - PRI MENI SE JE TESTO RAZVALJALO V NEKAKŠEN SRČEK :)
PO TESTU NAMAŽI MARMELADO ALI NUTELLO. ČE JE MARMELADA BOLJ TEKOČA, KOT MOJA, JO NAMAŽI MALO MANJ, SAJ BO SICER SRČKE MALCE TEŽJE OBLIKOVATI.
SAMA SEM NAMAZALA VSE - JAGODNO IN MARELIČNO MARMELADO TER NUTELLO, ZA VSE NAŠE DRUŽINSKE LUŠTE ; )
SRČKE PECI NA PEKAČU
OBLOŽENEM S PEKI PAPIRJEM 10-15 MINUT NA 200 STOPINJAH.
NAM SO NAJBOLJ TEKNILI ŠE TOPLI, LAHKO PA JIH POSTREŽEŠ TUDI HLADNE.
ČE IMAŠ TUDI TI KAKŠEN SLADEK VALENTINOV RECEPT, GA BOM ZELO VESELA - UČITELJICA NATAŠA JE ŽE DELILA RECEPT ZA VALENTINOVE SRČKE.
SE POSLAVLJAM Z DEŽEVNIM POZDRAVČKOM,
UČITELJICA MAJDA
Komentarji
Objavite komentar