VALENTINČKI ZA DOM UPOKOJENCEV POLZELA

V MESECU FEBRUARJU PRAZNUJEMO V SLOVENIJI KAR TRI PRAZNIKE - PRAZNIK KULTURE, VALENTINOVO IN NAJMLAJŠIM NAJLJUBŠI PUST. ZADNJA DVA, VALENTINOVO IN PUSTOVANJE, BOMO LETOS OTROCI IZ ODDELKOV PODALJŠANEGA BIVANJA PRAZNOVALI DOMA, SAJ PRIHAJATA PRAZNIKA NAOKROG MED POČITNICAMI A PRAZNIKOM SMO SE Z VESELJEM POSVEČALI  ŽE V ŠOLI. 

POSEBNO POZORNOST SMO NAMENILI VALENTINOVANJU - IZDELALI SMO NAMREČ SKORAJ 400 SRČKOV, KI SMO JIH PODARILI STANOVALCEM IN ZAPOSLENIM V DOMU UPOKOJENCEV POLZELA. SRČKE SMO IZREZOVALI, GUBALI, ŠIVALI, NANJE RISALI, PISALI PO SLOVENSKO IN ANGLEŠKO. 


Z NJIMI SMO VSEM V NAŠEM DOMU SPOROČILI, DA MISLIMO NANJE IN JIH POGREŠAMO. UPAMO, DA JIH BOMO LAHKO KMALU OBISKALI IN Z NJIMI PRAZNOVALI ROJSTNE DNI.


ZDAJ PA VAM JIH NA OGLED DODAJAM MALCE BOLJ PODROBNO - MORDA TI IDEJE PRIDEJO PRAV, SAJ VEŠ, ŽIVLJENJE JE PRAZNIK IN PRAZNOVATI GA JE POTREBNO VSAK DAN. MAJHNA POZORNOST  NARIŠE NASMEH NA OBRAZ KATERIKOLI DAN V LETU.


KOMU PA JE BILA NA VALENTINOVO NAMENJENA TVOJA POZORNOST?


SAMA SEM IZDELALA POSEBNE POGRINJKE S PTIČKI, SAJ SEM PREBRALA, DA  IMA VALENTINOVO TRADICIJO TUDI V SLOVENIJI. OB VALENTINOVEM SO NAMREČ VČASIH OTROCI ISKALI PTIČKE IZ TESTA.

PO DOLGI ZIMI, KO JE MARSIKJE ZMANJKALO OZIMNICE IN PO HIŠAH NI BILO VEČ ŽITA IN MOKE, SO TISTE GOSPODINJE, KI SO ŠE IMELE SESTAVINE, SPEKLE PTIČKE IZ TESTA IN JIH NASTAVILE PO VEJAH DREVES IN GRMOVJU.  OTROCI SO NATO ISKALI PTIČKE IN JIH ODNESLI DOMOV.  TISTEGA DNE SO SE NAJEDLI, ČE PA SO IMELI SREČO, SO PTIČKOV NAŠLI ŠE VEČ IN SO JIH LAHKO JEDLI ZA ZAJTRK ŠE NASLEDNJE DNI, NAMOČENE V VROČ ČAJ ALI VROČE MLEKO.


KMALU SE NAM OBETA NOV PRAZNIK POVEZAN S PTIČKI - GREGORJEVO.
VEŠ KDAJ GA PRAZNUJEMO?

PRIJETNO PREŽIVLJANJE POČITNIC TI ŽELIM,UČITELJICA MAJDA


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI