ZELENJAVNA JUHA Z RDEČO LEČO
SESTAVINE:
- OLJE ALI DRUGA MAŠČOBA ZA PRAŽENJE ČEBULE (3 ŽLICE)
- POLJUBNA ZELENJAVA (SVEŽA, SUHA ALI
ZMRZNJENA):
KORENJE, KROMPIR, CVETAČA, KOLERABA,
GRAH... (ZELENJAVA, KI JO IMATE RADI)
- DVE SREDNJE VELIKI ČEBULI
- STROK ČESNA
- POLNA ČAJNA SKODELICA OPRANE RDEČE LEČE
- ZAČIMBE (JAZ IMAM NAJRAJE PROVANSALSKA
ZELIŠČA.): MAJARON, TIMIJAN, LOVOROV LIST
- SOL, POPER
- LAHKO DODAŠ JUŠNO KOCKO ALI ŽLIČKO VEGETE
- PO OKUSU
PRIPRAVA:
- PRIPRAVIMO VSE POTREBNO ZA PRIPRAVO JUHE.
- OLUPIMO IN NA DROBNO NASEKLJAMO ČEBULO,
KI JO PREPRAŽIMO NA VROČI MAŠČOBI, DODAMO NA KOCKE NAREZANO SVEŽO ZELENJAVO ALI DVE ŽLICI SUHE ZELENJAVE ALI ČETRT KILOGRAMA
ZMRZNJENE ZELENJAVE.
- MALO POMEŠAMO IN PRILIJEMO VODO. KO
ZAVRE, PUSTIMO, DA POČASI VRE 20 MINUT. DODAMO ZAČIMBE PO ŽELJI IN OKUSU. TIK
PRED KONCEM JUHI DODAMO ŠE RDEČO LEČO, KI BO JUHO ZGOSTILA IN POPESTRILA (KUHA
SE LE 8 MINUT).
- OKRASIMO Z NASEKLJANIM PETERŠILJEM IN
POSTREŽEMO.
ZA POOBEDEK LAHKO PRIPRAVIMO POLJUBEN PUDING.
JUHA JE ZELO OKUSNA. LAHKO JI DODAMO TUDI PARADIŽNIKOVO OMAKO ALI ŽLICO JABOLČNEGA KISA.
OSTANITE ZDRAVI IN SREČNO.
UČITELJICA ANGELIKA
Komentarji
Objavite komentar