ZELENJAVNA JUHA Z RDEČO LEČO


     


SESTAVINE:

- OLJE ALI DRUGA MAŠČOBA ZA PRAŽENJE ČEBULE (3 ŽLICE)
- POLJUBNA ZELENJAVA (SVEŽA, SUHA ALI ZMRZNJENA):
  KORENJE, KROMPIR, CVETAČA, KOLERABA, GRAH... (ZELENJAVA, KI JO IMATE RADI)
- DVE SREDNJE VELIKI ČEBULI
- STROK ČESNA
- POLNA ČAJNA SKODELICA OPRANE RDEČE LEČE
- ZAČIMBE (JAZ IMAM NAJRAJE PROVANSALSKA ZELIŠČA.): MAJARON, TIMIJAN, LOVOROV LIST
- SOL, POPER
- LAHKO DODAŠ JUŠNO KOCKO ALI ŽLIČKO VEGETE - PO OKUSU



PRIPRAVA:

- PRIPRAVIMO VSE POTREBNO ZA PRIPRAVO JUHE.
- OLUPIMO IN NA DROBNO NASEKLJAMO ČEBULO, KI JO PREPRAŽIMO NA VROČI MAŠČOBI, DODAMO NA KOCKE NAREZANO SVEŽO ZELENJAVO ALI DVE ŽLICI SUHE ZELENJAVE ALI ČETRT KILOGRAMA ZMRZNJENE ZELENJAVE.
- MALO POMEŠAMO IN PRILIJEMO VODO. KO ZAVRE, PUSTIMO, DA POČASI VRE 20 MINUT. DODAMO ZAČIMBE PO ŽELJI IN OKUSU. TIK PRED KONCEM JUHI DODAMO ŠE RDEČO LEČO, KI BO JUHO ZGOSTILA IN POPESTRILA (KUHA SE LE 8 MINUT). 
- OKRASIMO Z NASEKLJANIM PETERŠILJEM IN POSTREŽEMO. 

ZA POOBEDEK LAHKO PRIPRAVIMO POLJUBEN PUDING.


JUHA JE ZELO OKUSNA. LAHKO JI DODAMO TUDI PARADIŽNIKOVO OMAKO ALI ŽLICO JABOLČNEGA KISA.



OSTANITE ZDRAVI IN SREČNO.

                                                                      UČITELJICA ANGELIKA 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI