VEGANSKA PAŠTETA

 

VEGANSKA PAŠTETA

POZDRAVLJENI!

BOŽIČNO NOVOLETNI PRAZNIKI SO ČAS, KO SI LJUDJE ŽE OD NEKDAJ ŽELIMO PRIVOŠČITI KAJ VEČ, KOT VSAK DAN. V TEM ČASU SLAVIMO DEJSTVO, DA BO SVETLOBA PREMAGALA TEMO, KER SE DAN ZAČNE DALJŠATI.

NA PRAZNIČNI MIZI NE SME MANJKATI HRANE ZA VSE, TUDI TISTE, KI MOGOČE NE SMEJO JESTI ALI NE JEDO MESA.

ZA TE, KI NE JEDO MESA, PA TUDI ZA TISTE, KI RADI PREIZKUŠAJO RAZLIČNE JEDI, PREDLAGAM, DA POSKUSIJO VEGANSKO PAŠTETO.
RES JE ODLIČNA. VERJEMITE.

 ZA PRIPRAVO TE PAŠTETE POTREBUJETE:

-      100 g RJAVE LEČE,
-      60 g ČEBULE,
-      2 ČESNA,
-      1 ŽLICA OLJA (OLIVNEGA ALI BUČNEGA ALI SONČNIČNEGA),
-      VEJICA ROŽMARINA IN SVEŽEGA TIMIJANA,
-      MALO PETRŠILJA,
-      POL LIMONE.
-      MALO SLADKEGA VINA (ŽLICA ALI DVE),
-      100 g SUHO POPRAŽENIH OREHOV,
-     
SOL IN POPER.
 

1.   DO MEHKEGA SKUHAMO RJAVO LEČO, TAKO DA ŽE ZAČNE MALO RAZPADATI (ZAMENJAMO JO LAHKO Z LEČO IZ KONZERVE.).

2.   NA OLJU PREPRAŽIMO ČEBULO IN ČESEN,

3.   OREHOVE POLOVIČKE SUHO PREPRAŽIMO V PONVI, DA RAHLO PORJAVIJO.

4.   TIMIJAN, ROŽMARIN IN PETRŠILJ NASEKLJAMO (ZAMENJAMO JIH LAHKO S SUHIMI – PROVANSALSKA ZELIŠČA.).

5.   VSE SESTAVINE STRESEMO V SEKLJALNIK (NE V BLENDER) IN MIKSAMO, DA NASTANE GOST NAMAZ. (NAMESTO S SEKLJALNIKOM, LAHKO SESTAVINE SESEKLJAMO S PALIČNIM MEŠALNIKOM.)

6.  NAMIG: LEČO LAHKO ZAMENJATE S FIŽOLOM, LIMONIN SOK PA Z ŽLICO JABOLČNEGA KISA, NAMESTO ŠALOTKE PA LAHKO UPORABITE ČEBULO. NAMAZU PA LAHKO DODATE ZAČIMBE PO LASTNEM OKUSU (ČILI…) ALI VLOŽENE KISLE KUMARE ALI IZKOŠČIČENE OLIVE…

 
NAMAZ JE PRIPRAVLJEN, DA GA NAMAŽETE NA KRUH - NA TISTEGA, KI GA IMATE NAJRAJŠI.

NAJ VAM TA PAŠTETA POPESTRI VAŠ JEDILNIK.
DOBER TEK.

 UČITELJICA ANGELIKA

Komentarji

  1. Odlično, Angelika! Zaenkrat sem lečo uporabljala samo v zelenjavnih juhah, tole bo pa vsekakor vredno preizkusiti. Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lea. Meni je zelo všeč. Dovoli si eksperimentirati z dodatki - vsakič bo malo drugače, ampak okusno. Lep pozdrav in srečno.

      Izbriši
    2. Super ideja Angelika! Tole bom zagotovo preizkusila, saj nisem ljubiteljica mesa!
      Lep sončen pozdrav, Katja

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI