VEGANSKA PAŠTETA
VEGANSKA PAŠTETA
POZDRAVLJENI!
BOŽIČNO
NOVOLETNI PRAZNIKI SO ČAS, KO SI LJUDJE ŽE OD NEKDAJ ŽELIMO PRIVOŠČITI KAJ VEČ,
KOT VSAK DAN. V TEM ČASU SLAVIMO DEJSTVO, DA BO SVETLOBA PREMAGALA TEMO, KER SE
DAN ZAČNE DALJŠATI.
NA
PRAZNIČNI MIZI NE SME MANJKATI HRANE ZA VSE, TUDI TISTE, KI MOGOČE NE SMEJO
JESTI ALI NE JEDO MESA.
ZA
TE, KI NE JEDO MESA, PA TUDI ZA TISTE, KI RADI PREIZKUŠAJO RAZLIČNE JEDI,
PREDLAGAM, DA POSKUSIJO VEGANSKO PAŠTETO.
RES
JE ODLIČNA. VERJEMITE.
- 100
g RJAVE LEČE,
- 60
g ČEBULE,
- 2
ČESNA,
- 1
ŽLICA OLJA (OLIVNEGA ALI BUČNEGA ALI SONČNIČNEGA),
- VEJICA
ROŽMARINA IN SVEŽEGA TIMIJANA,
- MALO
PETRŠILJA,
- POL
LIMONE.
- MALO
SLADKEGA VINA (ŽLICA ALI DVE),
- 100
g SUHO POPRAŽENIH OREHOV,
- SOL
IN POPER.
1. DO
MEHKEGA SKUHAMO RJAVO LEČO, TAKO DA ŽE ZAČNE MALO RAZPADATI (ZAMENJAMO JO LAHKO
Z LEČO IZ KONZERVE.).
2. NA
OLJU PREPRAŽIMO ČEBULO IN ČESEN,
3. OREHOVE
POLOVIČKE SUHO PREPRAŽIMO V PONVI, DA RAHLO PORJAVIJO.
4. TIMIJAN,
ROŽMARIN IN PETRŠILJ NASEKLJAMO (ZAMENJAMO JIH LAHKO S SUHIMI – PROVANSALSKA
ZELIŠČA.).
5. VSE
SESTAVINE STRESEMO V SEKLJALNIK (NE V BLENDER) IN MIKSAMO, DA NASTANE GOST
NAMAZ. (NAMESTO S SEKLJALNIKOM, LAHKO SESTAVINE SESEKLJAMO S PALIČNIM
MEŠALNIKOM.)
6. NAMIG:
LEČO LAHKO ZAMENJATE S FIŽOLOM, LIMONIN SOK PA Z ŽLICO
JABOLČNEGA KISA, NAMESTO ŠALOTKE PA LAHKO UPORABITE ČEBULO. NAMAZU PA LAHKO
DODATE ZAČIMBE PO LASTNEM OKUSU (ČILI…) ALI VLOŽENE KISLE KUMARE ALI
IZKOŠČIČENE OLIVE…
Odlično, Angelika! Zaenkrat sem lečo uporabljala samo v zelenjavnih juhah, tole bo pa vsekakor vredno preizkusiti. Hvala :)
OdgovoriIzbrišiHvala Lea. Meni je zelo všeč. Dovoli si eksperimentirati z dodatki - vsakič bo malo drugače, ampak okusno. Lep pozdrav in srečno.
IzbrišiSuper ideja Angelika! Tole bom zagotovo preizkusila, saj nisem ljubiteljica mesa!
IzbrišiLep sončen pozdrav, Katja