MÜSLI PIŠKOTI

 

POZDRAVLJENI.

PO KUHINJI DIŠI PO SVEŽE PEČENIH PIŠKOTIH. KAR SLINE SE MI CEDIJO. Z VAMI BI RADA DELILA RECEPT ZA OKUSNE IN ENOSTAVNE PIŠKOTE. V REVIJI, IZ KATERE SEM PREPISALA TA RECEPT, JE POLEG RECEPTA PISALO:

PIŠKOTI Z MÜSLIJI SO TAKO ENOSTAVNI ZA PRIPRAVO, DA SE JIH LAHKO LOTIJO TUDI TISTI TUDI, KI V KUHINJI NISO TAKO ZELO SPRETNI.

 SESTAVINE:

 - 10 ŽLIC SLADKORJA,

- 2 JAJCI,

- 180 G MASLA ALI MARGARINE,

- 10 ŽLIC SPORT MÜSLI,

- 2 PESTI OREHOV,

- 10 ŽLIC MOKE,

- SOL,

- PECILNI PRAŠEK,

- VANILJIN SLADKOR,

- DODAŠ LAHKO CIMET ALI ZAČIMBE ZA MEDENJAKE, LIMONIN SOK ALI

  KAKAV.

 

PRIPRAVA:

    1.   PRIPRAVITE VSE POTREBNO ZA PEKO PIŠKOTOV IN OGREJTE                            PEČICO.



2.   PENASTO VMEŠAJTE MASLO S SLADKORJEM, DODAJTE RUMENJAKA IN VANILIJIN SLADKOR.

3.   DODAMO SESEKLJANE ALI MLETE OREHE, MOKO, MÜSLIJE, PECILNI, ŠČEP SOLI IN ZAČIMBE. ČE JE MASA PREMEHKA, JO DAJTE ZA POL URE V HLADILNIK. ČE PA JE PRETRDA, DODAJTE ŽLICO MLEKA ALI LIMONINEGA SOKA.



4.   DOBRO PREMEŠAJTE IN NAREDITE KUPČKE NA PAPIR ZA PEKO. PEČEMO OD 20 DO 25 MINUT PRI 175 ºC.

 

TI PIŠKOTI SO RES ZELO DOBRI IN ENOSTAVNI ZA PRIPRAVO, ZATO JIH POSKUSITE PRIPRAVITI. (KLJUB TEMU, DA SO SE MI ZAŽGALI, SO BILI VSEENO ODLIČNI.)

 MED TEM, KO ČAKATE NA PEČENE PIŠKOTE, SE LAHKO NAUČITE PIŠKOTNO IZŠTEVANKO, KI JO JE NAPISALA ANITA LESKOVEC IN SEM JO NAŠLA V CICIDOJU:

 PIŠKOTNA IZŠTEVANKA

 MAMA MEŠA SESTAVINE,

PEČE NAM PIŠKOTE FINE.

S ČOKOLADO JIH OBLIJE,

VSEM SE ŽE CEDIJO SLINE.

EN, DVA, TRI,

PA PIŠKOTOV NI!

 (ANITA LECKOVEC: PIŠKOTNA IZŠTEVANKA; CICIDO, APRIL 2012)

 

SLADEK POZDRAV IN SREČNO!

UČITELJICA ANGELIKA

 

 

 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI