KAVNA ZRNA
KAVNA ZRNA
DRAGI MOJI, NOV PRAZNIČNI TEDEN JE PRED NAMI. V TEM TEDNU STA KAR DVA POMEMBNA DOGODKA PRED NAMI. IN SICER 90 LET NEŽE MAURER IN PA PRIHOD BOŽIČKA.
VSI SE PRIPRAVLJAMO NA PRAZNIČNE DNI. TUDI JAZ SEM BRSKALA PO RECEPTIH IN NAŠLA KRASNA KAVNA ZRNA, KOT PECIVO IN DODATEK H KAKAVU, KAVI ALI TOPLEMU NAPITKU.
POTREBUJEMO:
75 G MASLA
70 G SLADKORJA V PRAHU
1 RUMENJAK
120 G MOKE
12 G KAKAVA V PRAHU
25 G PRAHA ČOKOLADNEGA PUDINGA 5 G KAVE ( LAHKO BREZKOFEINSKE)
2 ŽLIČKI VROČE VODE
ZDAJ SMO SI VSE PRIPRAVILI IN LAHKO ZAČNEMO
NAJPREJ V SKODELICI PRIPRAVIMO SUHE SNOVI. TOREJ KAKAV, PUDING IN MLEKO.
POSEBEJ PENASTO VMEŠAMO MASLO, SLADKOR V PRAHU, RUMENJAK.
VSE SKUPAJ DOBRO PREMEŠAMO, DODAMO PA INSTANT KAVO, KI SMO JO ZMEŠALI Z DVEMA VROČIMA ŽLIČKAMA VODE.
NATO VSE SKUPAJ DODBO PREGNETEMO , ZAVIJEMO V FOLIJO IN DAMO V HLADILNIK, KJER NAJ POČIVA VSAJ POL URE.
NATO VZAMEMO IZ HLADILNIKA IN OBLIKUJEMO Z ŽLICO PRAVA ZRNA KAVE. ZA ZAREZICO JE NAJBOLJE UPORABITI NOŽ.
MMMMMMMMM....... JE ZELO DOBRO IN ŠE LEPO IZGLEDA.
TOLIKO ZA DANES. POZDRAVČEK, UČITELJICA MOJCA
Mojca super recept, ga morem preizkusiti! Zagotovo so odlični ob skodelici kave! :)
OdgovoriIzbrišiLep pozdrav, Katja