KAVNA ZRNA

 KAVNA ZRNA

DRAGI MOJI, NOV PRAZNIČNI TEDEN JE PRED NAMI. V TEM TEDNU STA KAR DVA POMEMBNA DOGODKA PRED NAMI. IN SICER 90 LET NEŽE MAURER IN PA PRIHOD BOŽIČKA.

VSI SE PRIPRAVLJAMO NA PRAZNIČNE DNI. TUDI JAZ SEM BRSKALA PO RECEPTIH IN NAŠLA KRASNA KAVNA ZRNA, KOT PECIVO IN DODATEK H KAKAVU, KAVI ALI  TOPLEMU NAPITKU.


POTREBUJEMO: 

75 G  MASLA

70 G SLADKORJA V PRAHU

1 RUMENJAK

120 G MOKE

12 G KAKAVA V PRAHU

25 G PRAHA ČOKOLADNEGA PUDINGA 5 G KAVE ( LAHKO BREZKOFEINSKE)

2 ŽLIČKI VROČE VODE




ZDAJ SMO SI VSE PRIPRAVILI IN LAHKO ZAČNEMO

NAJPREJ V SKODELICI PRIPRAVIMO SUHE SNOVI. TOREJ KAKAV, PUDING IN MLEKO.


POSEBEJ PENASTO VMEŠAMO MASLO, SLADKOR V PRAHU, RUMENJAK.




VSE SKUPAJ DOBRO PREMEŠAMO, DODAMO PA  INSTANT KAVO, KI SMO JO ZMEŠALI Z DVEMA VROČIMA  ŽLIČKAMA VODE.
NATO VSE SKUPAJ DODBO PREGNETEMO , ZAVIJEMO V FOLIJO IN DAMO V HLADILNIK, KJER NAJ POČIVA VSAJ POL URE.



NATO VZAMEMO IZ HLADILNIKA IN OBLIKUJEMO Z ŽLICO PRAVA ZRNA KAVE. ZA ZAREZICO JE NAJBOLJE UPORABITI NOŽ.



 


TAKO,  PA SMO. KAVICO SAMO ŠE SKUHAMO. JO NALIJEMO V SKODELICO IN ZRAVEN PRILOŽIMO  ZRNO KAVE.



MMMMMMMMM....... JE ZELO DOBRO IN ŠE LEPO IZGLEDA.

TOLIKO ZA DANES. POZDRAVČEK, UČITELJICA MOJCA






Komentarji

  1. Mojca super recept, ga morem preizkusiti! Zagotovo so odlični ob skodelici kave! :)
    Lep pozdrav, Katja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI