BOŽIČNA DREVESCA IZ STORŽEV

 

OKRAŠEVANJE NOVOLETNE JELKE JE VEDNO SLAVNOSTNO IN ZABAVNO PRAZNIČNO OPRAVILO. TUDI BOŽIČNA DREVESCA IZ STORŽEV SO LAHKO  SIMPATIČNA POPESTRITEV NA PRAZNIČNO POGRNJENI MIZI ALI NA KAKŠNI POLICI.

 

 

KAJ POTREBUJETE ZA IZDELAVO?

  • STORŽE
  • ZELENO, BELO  IN RUMENO BARVO (LAHKO TEMPERA BARVE)
  • PODSTAVEK (ODSLUŽENI ZAMAŠKI OD VINA ALI KOŠČEK TRDEGA KARTONA)
  • ŠKARJE
  • LEPILNO PIŠTOLO
  • MINI VOLNENE KROGLICE  ALI KROGLICE IZ PLASTELINA  

 

     

 
                                MINI  VOLNENE KROGLICE

 

POSTOPEK IZDELAVE

NAJPREJ Z ZELENO BARVO POBARVAJTE STORŽKE, VENDAR SAMO ZUNANJI DEL, NOTRANJOST PA PUSTITE RJAVO, DA BODO VIDETI BOLJ NARAVNO. ZA ZASNEŽEN VIDEZ LAHKO DODATE MALCE BELE BARVE. PUSTITE, DA SE BARVA POSUŠI. ČE ŽELITE, DA BODO DREVESCA IMELA BUNKICE,  NANJE  NALEPITE VOLNENE KROGLICE (DOBIJO SE V SPLETNI TRGOVINI FRIDOLINO). LAHKO PA OBLIKUJETE TUDI MINI BUNKICE IZ PLASTELINA. PAZITE LE, DA SE PLASTELIN DOBRO POSUŠI. ZAMAŠKE OD VINA PREREŽITE NA POL IN JIH Z LEPILNO PIŠTOLO PRILEPITE NA SPODNJI DEL STORŽKOV, DA BODO VIDETI KOT DEBLA. POČAKAJTE, DA SE LEPILO POSUŠI. ZA PODSTAVEK LAHKO TUDI ODREŽETE ZELO MAJHEN KOŠČEK KARTONA IN GA OVIJETE Z DEKORATIVNIM TRAKOM. POTEM NA VRH DREVESC PRILEPITE ŠE ZVEZDICE, KI JIH LAHKO IZREŽETE TUDI IZ KARTONA. ZVEZDICE POBARVAJTE Z ZLATO ALI  RUMENO BARVO. BOŽIČNA DREVESCA IZ STORŽEV SO KONČANA. 

ČUDOVITO BOŽIČNO DREVESCE  IZ STORŽA JE IZDELALA TUDI UČITELJICA LEA

 PA POKUKAJTE ŠE TJA.

  

                 

              

    

PRIVOŠČITE SI NESKONČNO MERO DOMIŠLJIJE IN UŽIVAJTE PRI IZDELAVI DREVESC.

LEPO BODITE IN PAZITE NASE.

                                                                                       UČITELJICA NEVENKA

 









 


Komentarji

  1. Nevenka, kako lepo sta se povezali z Leo - če bi združili moči bi nastal čaroben pravljičen gozd v velikosti parka Šenek - kako lepo bi se bilo sprehoditi skozenj :-)
    Sploh če bi bil rahlo zasnežen, kot je videti gozd iz mojega okna, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE