IZDELAVA OKRASNEGA ETUIJAMOJA PISALNA MIZA JE POLNA RAZLIČNIH PISALNIH IN RISALNIH PRIPOMOČKOV, KI SO RAZPOREJENI V  LONČKIH, ŠKATLICAH ... V PREDALIH PA IMAM DODATKE, KI JIH UPORABLJAM LE TU IN TAM IN VČASIH KAR POZABIM, KJE SE SKRIVAJO. ŠE EN POMEMBNE PRIPOMOČEK REDNO IŠČEM, TO SO ... MOJA OČALA. 


DANES SEM SE ODLOČILA, DA ZA PISALA IN OČALA  IZDELAM ETUI, KJER BODO NA VARNEM IN JIH BOM HITREJE NAŠLA.  
HKRATI JE LAHKO ETUI TUDI IMENITNO DARILO.  

IDEJO ZA IZDELAVO (V ORIGINALU JE TO PERESNICA) SEM NAŠLA TU.


KAJ POTREBUJEŠ ZA IZDELAVO ETUIJA?

  • TULEC PAPIRNATIH BRISAČ
  • DEKORATIVNI PAPIR
  • BARVNI KARTON
  • LEPILO
  • RAVNILO
  • SVINČNIK
  • ŠKARJE
  • OLFA NOŽ
  • KOŠČEK  TRAKU IZ BLAGA
NAVODILA:

TULEC PREREŽI NA DALJŠI IN KRAJŠI DEL. IZMERI DOLŽINO OBEH DELOV IN S POMOČJO RAVNILA, SVINČNIKA IN ŠKARIJ ODREŽI PRIMERNA KOSA DEKORATIVNEGA PAPIRJA. SAMA SEM IZBRALA DVA RAZLIČNA VZORCA - TI PA LAHKO PAPIR TUDI SAM OKRASIŠ.
TULCA OBRIŠI NA TRŠI KARTON, NATO PA OKOLI OBRISA KROGA NARIŠI  ŠE MALCE VEČJI KROG -  SAMA SEM SI POMAGALA S ŠABLONO KOVINSKEGA KROGA (UPORABIŠ PA LAHKO OKROGEL MODELČEK ZA PIŠKOTE, KOZAREC, LONČEK, MANJŠI KROŽNIKA ALI PA GA ZARIŠEŠ Z ROKO).
KO KROG IZREŽEŠ, OD ROBA ZUNANJEGA DO NOTRANJEGA KROGA NAREŽI TRAKCE, KOT VIDIŠ SPODAJ - TVOJ KROG BO VIDETI KOT SONČEK.TRAKCE NATO ZAPOGNI NAVZNOTER DO ROBA NOTRANJEGA KROGA - DOBIL SI POKROV IN DNO TVOJEGA ETUIJA.


NA ROB OBEH TULCEV Z LEPILOM NALEPI OKROGLO IZREZANA DELA S TRAKCI, TULCA PA PRELEPI S PRIPRAVLJENIM OKRASNIM PAPIRJEM. 
POD ROBOM OBEH ODPRTIN NA TULCIH NAREDI LUKNJICI, SKOZI KATERI POTEGNI TRAKCA IN  JIMA  NA NOTRANJI STRANI NAREDI VOZEL. NA VRHU IN NA DNU LAHKO OBA DELA OKRASIŠ - SAMA SEM DODALA ROŽICO.
IZ  KARTONA OBLIKUJ ŠE EN TULEC, KI GA ZALEPI NA NOTRANJO STRAN ZGORNJEGA ROBA DALJŠEGA TULCA. TAKO SE BO  ETUI LAŽJE ZAPRL S  POKROVOM.  SAMA SEM DODALA TEMNO RJAV TULEC.
KAJ VSE LAHKO SAMA POSPRAVIM V ETUI?


FLOMASTRE
BARVICE
ČOPIČE


OČALA

Z OKRASNIM TRAKCEM ZAVEŽEŠ ETUI IN NJEGOVA VSEBINA JE NA VARNEM.
VEM, DA BODO PRI MENI ŠE NASTAJALI - ZA MOJA PISALA IN ZA DARILCA USTVARJALCEM.
RAZMIŠLJAM, DA BI BILO DARILO ŠE BOLJ IMENITNO, ČE MI ETUIJU DODALA OKRAŠENE SAMOLEPILNE LISTKE, IZDELAVO KATERIH SEM OBJAVILA TU TER ROČNO IZDELANO MINI BELEŽNICO, KI JO JE IZDELALA UČITELJICA NIVES.


PRIJAZEN POZDRAVČEK POŠILJAM Z MOJEGA HRIBČKA,
MAJDA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

TRIJE METULJI