ZELO ČUDNA ZGODBICA

OJ!

SEDIM OB OKNU, GLEDAM SNEŽINKE. TU PRI MENI NALETAVAJO ČISTO NARAHLO, AMPAK VZTRAJNO. VSAK DAN SE SPOMNIM NA VAS... KAJ POČNETE? VAM DELO ZA ŠOLO VZAME PRECEJ ČASA? SE ZABAVATE OB TEM KAR VAM PRIPRAVIMO?

VSE JE TAKO ZMEDENO...
VREME NE VE, DA JE POMLAD,
V ŠOLO HODIMO DOMA IN ŠE V PRAVLJICAH SE GODIJO ČUDNE REČI...


NE VERJAMEŠ? PREBERI...
ZGODILO SE JE, DA JE RDEČA KAPICA HODILA SKOZI GOZD PROTI HIŠKI SVOJE BABICE, KI JE MENDA ZBOLELA. NEKJE NA POL POTI, SE JE PRI DREVESU Z IGLICAMI NA KATEREM SO RASTLA JABOLKA, NEKAJ ČUDNEGA DOGAJALO. SPRVA NI VEDELA ALI JE RES ALI SANJA. SAPRAMIŠKA JE VELIKEGA SIVEGA VOLKA UČILA KAKO SE HODI PO ZADNJIH TACAH.
UBOGI VOLK, KAKO JE BIL UTRUJEN. SAPRAMIŠKA PA NEIZPROSNA. RDEČI KAPICI SE JE VOLK TAKO ZASMILIL, DA JE SAPRAMIŠKI PONUDILA KOLAČ Z LEŠNIKOVIM NADEVOM, KI BI GA SICER MORALA NESTI BABICI. DA BI LE VOLKA PUSTILA PRI MIRU. PA ŠE VELIK LEŠNIK JI JE DALA, DA GA BO LAHKO Z MOČNIMI ZOBMI POZOBALA. IN TAKO JE SAPRAMIŠKA ZA TISTI DAN PRENEHALA S ŠOLANJEM . VOLK JE BIL RDEČI KAPICI ZELO HVALEŽEN. NABRAL JI JE SLASTNIH PIŠKOTOV, KI SO RASLI VSEPOVSOD IN ŠE DO BABIČINEGA DOMA JO JE SPREMIL. MED POTJO STA SE ZELO ZABAVALA S PETJEM PESMIC PA ŠE S PIŠKOTI STA SE SLADKALA IN LAHKO SI PREDSTAVLJATE KAKŠNO JE BILO NJUNO PETJE S POLNIMI USTI. ZELO SMEŠNO!
KOT BI TRENIL STA SE ZNAŠLA PRED BABIČINIM DOMOM. PRED HIŠKO IZ PISANIH LEGO KOCK.
VRATA SO BILA ODPRTA A BABICE NI BILO NIKJER.
NI JE BILO V POSTELJI, NI JE BILO V KUHINJI, NITI ZUNAJ NA VRTU. TUDI NJENEGA MOTORJA NI BILO V GARAŽI. NA MESTU KJER JE PONAVADI STAL BABIČIN MOTOR, STA NAŠLA MAJHNO ŠKATLO. ODPRLA STA JO IN V NJEJ NAŠLA BABIČINO SPOROČILO, DA JE ŠLA MALO NA ODDIH.

KAM PA JE ŠLA???

OD TU NAPREJ  LAHKO NADALJUJEŠ ZGODBICO, ČE ŽELIŠ. 

ALI  USTVARIŠ ŽEPNO PRAVLJICO Z IZVIRNIMI ILUSTRACIJAMI. 
ZA JUTRIŠNJE DRUŽENJE PA ZAVIHAJ ROKAVE. 😊😊😊

BODITE FAJN IN RADI SE      
                 IMEJTE! 
              
                  Kristina 
Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE