LUTKA METULJV TEM TEDNU S PRVOŠOLCI NA NAŠI ŠOLI RAZISKUJEMO POMLAD, ZATO DANES Z VAMI DELIMO IDEJO, KAKO POMLAD PRIČARATI V NAŠIH DOMOVIH. ZIMA JI NAMREČ PONOVNO DIHA ZA OVRATNIK, A MI SE NE DAMO, KAJNE?!
V POMOČ PRIKLICA POMLADI VAM BO METULJ, KI GA LAHKO IZDELATE S POMOČJO SPODNJEGA ZAPISA.
VABLJENI TOREJ VSI, MAJHNI IN VELIKI, DA Z NAMI IZDELATE METULJČKA, TAKŠNEGA, KOT JE VŠEČ VAM - CEKINČKA, RDEČEGA MODREGA, MAVRIČNEGA?  KDO VE, KAJ BO NASTALO PRI VAS?  ZA IZDELAVO POTREBUJEŠ:


·        KARTON (V NAŠEM PRIMERU JE TO  EMBALAŽA ŠKATLE ZA KOSMIČE)
·        BARVNE LISTE (ČE NIMAŠ USTREZNIH, JIH POBARVAJ SAM)
·        LEPILO, LEPILNI TRAK
·        ŠKARJE
·        ČOPIČ
·        POSODICO ZA VODO
·        BARVE – TISTE, KI JIH IMAŠ DOMA (LAHKO SO NAVADNE BARVICE, VODENE ALI TEMPERA BARVE – NAŠ PREDLOG IZDELAVE METULJA JE NASTAL S POMOČJO TEMPARA BARV) 

      POSTOPEK:
      1. KORAK
      DLANI PREMAŽEŠ S IZBRANO  BARVO IN JU ODTISNEŠ NA KARTON. TELO METULJA NASLIKAŠ S ČOPIČEM. TAKO BO TVOJA LUTKA SESTAVLJENA IZ 3 DELOV.

      LAHKO PA DLANI ODTISNEŠ TAKO, DA SE STIKATA IN NANJU NASLIKAŠ TELO  METULJA – V TEM PRIMERU  BO LUTKA SESTAVLJENA IZ ENEGA SAMEGA DELA.
      LAHKO PA SE ODLOČIŠ, DA LUTKO NARIŠEŠ Z NAVADNIMI BARVICAMI. V TEM PRIMERU BO MALCE MANJ ČIŠČENJA PO KONČANI DEJAVNOSTI, ZAMUDILI PA BOSTE MASAŽO DLANI S ČOPIČEM :) 
      
       2. KORAK 
       VZORCE NA METULJA LAHKO ODTISNEŠ S PRSTI …
ALI PA NPR. S PLUTOVINASTIM ZAMAŠKOM. LE KAJ SE BO NAŠLO PRI TEBI DOMA? MORDA VATIRANA PALČKA ALI ŠE KAJ TRETJEGA : )3. KORAK
KO SE METULJ POSUŠI, GA IZREŽEŠ IN NALEPIŠ NA LESENO PALČKO, ČE JE NIMAŠ, LAHKO Z METULJEM OKRASIŠ SVOJO BARVICO.
UČITELJICE SMO UGOTOVILE, DA SO IZ NAŠIH DLANI NASTALI ZELOOOO  VELIKI METULJI, ZATO SMO IZ ODTISA LEVE IN DESNE ROKE LAHKO IZDELALE KAR DVA METULJA.
PRVI JE IZ PRSTOV IN DRUGI IZ DLANI : )ČE TI JE DANAŠNJA DEJAVNOST ČISTO PREKRATKA, PA LAHKO IZDELAŠ ŠE MINI LUTKOVNO GLEDALIŠČE. V NJEGOVI DRUŽBI SE SKRIVA PRAVLJICA TRIJE METULJI S PREDLOGOM  ZA IZDELAVO DRUGAČNIH METULJEV TER  PESMICA METULJČEK CEKINČEK. POVEZAVO DO OBJAVE NAJDEŠ TU.VELIKO VESELJA Z USTVARJANJEM TI ŽELIMO UČITELJICE PRVIH RAZREDOV.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

PICA PALČKE