PRIPRAVA BEZGOVEGA SIRUPA V OPB 2

BEZGOV SIRUP JE OSVEŽUJOČA PIJAČA, KI ŠE ZLASTI PRIJA V VROČIH DNEH. V OPB SMO SE ODLOČILI, DA POSKRBIMO ZA POLETNO OSVEŽITEV V PODALJŠANEM BIVANJU, S SIRUPOM PA SMO ŽELELI PRESENETITI TUDI STARŠE NA ZAKLJUČNEM SREČANJU.


KAJ POTREBUJEMO ZA PRIPRAVO?

- 30 CVETOV BEZGA
- 3 L VODE
- 6 LIMON
- 3 KG SLADKORJA


PRIPRAVA

1. SLADKOR IN VODO PREVREMO IN OHLADIMO.
2. LIMONE NAREŽEMO NA TANKE REZINE IN JIH SKUPAJ Z BEZGOVIMI CVETOVI NAMOČIMO V PREJ PRIPRAVLJENO OSNOVO ZA SIRUP. VSE SKUPAJ PUSTIMO, DA SE NAMAKA IN OPLAJA 48 UR.











3. PRECEDIMOIN POLNIMO V  STEKLENICE.  

V VEČJEM LONCU NAJPREJ ZAVREMO VODO IN LONEC ODSTAVIMO IZ OGNJA.  DODAMO SLADKOR IN MEŠAMO, DOKLER SE SLADKOR NE RAZTOPI. 

KO SE MEŠANICA OHLADI, DODAMO BEZGOVE CVETOVE. NA KONCU LAHKO MEŠANICI DODATE ŠE NAREZANE LIMONE IN PUSTITE V POKRITI POSODI OD 24 DO 48 UR.

PRIPRAVITE SI STEKLENICE, JIH STERILIZIRAJTE, TER NATO BEZGOV SIRUP NAJPREJ PRECEDITE, NATO PA Z NJIM NAPOLNITE STEKLENICE. 

SIRUPA SI LAHKO NAREDIMO NEKOLIKO VEČ, TAKO NAS BO BEZGOV SIRUP RAZVESELJEVAL ŠE POZNO V JESENSKE DNI IN NAS SPOMINJAL NA POLETJE.


POZDRAVČEK POŠILJAMO PRVOŠOLKE IN PRVOŠOLCI 

IZ OPB 2

Z UČITELJICO MAJDO



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI