ČOKOLADNE KEPE

 

POZDRAVLJENI!

DANES SEM SE ODLOČILA, DA VAM PREDSTAVIM ČOKOLADNE PIŠKOTE, KI JIH NI POTREBNO PEČI. POVALJANI, OZIROMA POSUTI S KOKOSOVO MOKO SO PODOBNI ČOKOLADIM KEPAM.

 ČE VAM JE OSTALO KAJ ČOKOLADE IN SUHEHA SADJA, VAM PREDLAGAM, DA PRIPRAVITE TE ODLIČNE PIŠKOTE. 

 




ZA PRIPRAVO TEH PIŠKOTOV POTREBUJETE:

-      100g SLADKORJA V PRAHU,

-      100ml MLEKA,

-      125g MASLA ALI MARGARINE,

-      200g ČOKOLADE,

-      250g OVSENIH KOSMIČEV,

-      3 ZVRHANE ŽLICE KAKAVA V PRHU,

-      3 ZVRHANE ŽLICE MLETIH OREHOV ALI LEŠNIKOV ALI MANDELJEV,

-      DODATE LAHKO ŠE PEST ROZIN ALI DRUGEGA NAREZANEGA SUHEGA SADJA IN PEST NASEKLJANIH OREŠČKOV,

-      VANILIJEV SLADKOR,

-      SOK POL LIMONE IN POL ŽLIČKE KARDAMOMA, CIMETA ALI INGVERJA (PO ŽELJI)

-      KOKOS ZA DEKORACIJO.

 

1.   SLADKOR, MLEKO, MASLO, KAKAV IN ČOKOLADO SEGREJETE V POSODI, DA SE SESTAVINE STOPIJO IN POMEŠAJO (2 min).

2.   DODATE OVSENE KOSMIČE IN OB NEPRESTANEM MEŠANJU KUHATE DO VRETJA. (DA SE KOSMIČI MALO BOLJ ZMEHČAJO)

3.   ODSTAVITE IN S KUHALNICO PRIMEŠAJTE ŠE OSTALE SESTAVINE.

4.   POČAKATE, DA SE MASA MALO OHLADI IN Z ŽLICO OBLIKUJTE KROGLICE ALI KROGE IN JIH POVALJATE V KOKOSU TER ODLOŽITE NA PEKI PAPIR, DA SE OHLADIJO IN STRDIJO. (PRIBLIŽNO 2 URI.). HRANITE JIH V ZAPRTI POSODI. ČE IZ MASE OBLIKUJETE KROGE, KI STE JIH POVALJALI ALI POSULI S KOKOSOVO MOKO, JIH POTEM OKRASITE KOT SNEŽAKOVO GLAVO: OČI IN USTA = ROZINE ALI ČOKOLADNE KAPLJICE, NOS = TRIKOTNIK IZ SUHE MARELICE. KROGE OKRASITE, KO JE MASA ŠE MEHKA. OČI, USTA IN NOS PRITISNITE V KROG, DA NE BODO ODPADLI.


                 PIŠKOTI SO ENOSTAVNI IN ZELO OKUSNI. POSKUSITE.

DOBER TEK VAM ŽELIM IN SREČNO.

UČITELJICA ANGELIKA



Komentarji

  1. Angelika, tele kepe izgledajo omamno! Ker se sama skoraj nikoli ne držim receptov, bom tudi tvojega prilagodila ... verjetno bom izpustila sladkor, namesto navadnega pa bom dodala mandljevo maslo. Hvala za idejo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Lea. Vsi recepti so namenjeni temu, da si jih prilagodiš svojemu okusu. Dodaš lahko katerokoli maslo in sladkorja je res preveč, posebej, če masi dodaš še suho sadje. Lepo pozdravljena in srečno.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI