MAJDICE - MOJI NAJLJUBŠI PIŠKOTI


DANES Z VAMI DELIM RECEPT ZA PEKO MOJIH NAJLJUBŠIH PIŠKOTOV. KER JIH IMAM TAKO ZELO RADA SO POSTALI ZNANI KOT ... MAJDICE : ) IN NA VRSTO ZA PEKO  PRIDEJO RES POGOSTO.

PIŠKOTI PA SO VEDNO MALCE DRUGAČNI - V ČASU NOVOLETNIH PRAZNIKOV JIH JEMO V OBLIKI SMREČIC IN ZVEZDIC, ZA VALENTINOVO V OBLIKI SRČKOV IN V OBLIKI SRČKOV SO TUDI DANES. 
SRČNO SE NAMREČ VESELIM, DA SE V PONEDELJEK PONOVNO ODPRAVIM V ŠOLO.

ČE DOMA NIMAŠ MODELČKOV ZA PIŠKOTE JIH LAHKO OBLIKUJEŠ S POMOČJO KOZARCEV.




ZA MAJDICE POTREBUJEŠ NASLEDNJE SESTAVINE:

ZA TESTO:




ALI NAJDEŠ VSILJIVCA - ENO ŽIVILO NA FOTOGRAFIJI JE PREVEČ ; )


  • 500 G MOKE
  • 240 G SLADKORJA
  • 240 G MASLA
  • 100 G KOKOSOVO MOKE
  • 2 JAJCI
  • 2 VANILIN SLADKORJA
  • ŠČEPEC SOLI
  • 1 ŽLIČKA PECILNEGA PRAŠKA
ZA ČOKOLADNO KREMO:
  • 0,5 LITRA SLADKE SMETANE
  • 200 G JEDILNE ČOKOLADE
  • SLADKOR V PRAHU ZA POSIP




PRIPRAVA: 
V PONEV VLIJ SLADKO SMETANO IN VANJO NALOMI ČOKOLADO. POČAKAJ, DA SE ČOKOLADA STOPI -  KO MEŠANICA VRE 3 MINUTE  ODSTAVI PONEV Z OGNJA. ČOKOLADNO SMETANO PRETOČI V POSODO ZA STEPANJE SMETANE IN JO OHLAJAJ V HLADILNIKU DOKLER NI POPOLNOMA HLADNA.





MED TEM, KO SE ČOKOLADNA SMETANA OHLAJA, DAŠ V  VEČJO POSODO VSE SESTAVINE ZA TESTO IN IZ NJIH ZGNETI VOLJNO TESTO.
POVRŠINO ZA VALJANJE TESTA POTRESI Z MALO MOKE IN TESTO RAZVALJAJ NA PRINLIŽNO POL CENTIMETRA DEBELINE.
IZ NJEGA OBLIKUJ POLJUBNE OBLIKE PIŠKOTOV. SAMA JIH PONAVADI IZREŽEM V DVEH VELIKOSTIH - KO PIŠKOTE OKRASIM, DAM SPODAJ VEČJI, ZGORAJ PA MANJŠI PIŠKOT.




PIŠKOTE POLAGAJ NA NAMAŠČEN PEKAČ ALI UPORABI PEKI PAPIR.




PIŠKOTE PECI 23 - 25 MINUT NA 170 STOPINJA, ČE PA PEČEŠ VEČ PLADNJEV SKUPAJ ZMANJŠAJ TEMPERATURO V PEČICI ZA 20 STOPINJ.
KER SO PEČICE RAZLIČNE, MED PEKO PREVERI, ČE MORDA NE BODO PREJ PEČENI - PECI JIH DO SVETLO RAJEV BARVE.




VEŠ KAJ MI JE ŠE POSEBNO VŠEČ PRI TEH PIŠKOTIH? KER SE JIH NAENKRAT SPEČE RES VELIKO. SAMA JIH S ČOKOLADNO KREMO NAPOLNIM LE POLOVICO, OSTALE SHRANIM V PLOČEVINASTI ŠKATLI IN JIH UPORABIM ČEZ NEKAJ DNI ALI KO DOBIMO OBISK, PA POTREBUJEM SLADICO NA HITRO. V ŠKATLI LAHKO POČAKAJO NEKAJ TEDNOV, SEVEDA ČE JIH PREJ NE NAJDE KAKŠEN SLADKOSNEDNEŽ ;-)



OKRASITEV IN POSTREŽBA:
STEPI ČOKOLADNO SMETANO IN JO Z ŽLIČKO ALI DEKORATIVNO VREČKO DODAJ NA VEČJI PIŠKOT. SMETANO POKRIJ Z MANJŠIM PIŠKOTOM IN POTRESI S SLADKORJEM V PRAHU.





KO ENKRAT POSKUSIŠ TE PIŠKOTE JIH PEČEŠ SPET IN SPET!
MI NE VERJAMEŠ? POSKUSI IN PREVERI :-)




PA DOBER TEK!


MAJDA




Komentarji

  1. Mmmmm, njami. Izgledajo res slastni. Tudi pri nas bo danes dišalo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katarina, hvala, ker spremljaš naš blog. Me prav zanima, po kateri dobroti diši pri vas ;-)
      Čudovit vikend želim tebi in tvojim, Majda

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI