VELIKONOČNI HREN MOJE BABICE
PRI
VSAKI HIŠI GA PRIPRAVIJO DRUGAČE: NA KOROŠKEM (OD KODER JE MOJA MAMA) GA
PRIPRAVIJO Z JABOLKI, V OKOLICI MARIBORA
Z NARIBANO RDEČO PESO, V ZGORNJI SAVINSKI DOLINI PA Z JAJCI. MOJE SESTRE PA GA
DOSTIKRAT PRIPRAVIJO KAR S KISLO SMETANO.
HREN
NAVADNO PRIPRAVIMO KOT PRILOGO ALI NAMAZ
PRI
NAS DOMA JE BILO ŽE OD NEKDAJ VELIKO LJUDI, ZATO SI JE OČETOVA MAMA RECEPT ZA
HREN PRILAGODILA.
HREN
JE PRIPRAVILA KOT JAJČNO SOLATO S HRENOM IN VELIKO RAZREDČENEGA KISA. TO SOLATO
SMO JEDLI (ODRASLI) IZ SKUPNE SKLEDE, OTROKOM PA SO JO SERVIRALI V SKODELICAH,
KAMOR SO SI POTEM NADROBILI KRUH (TUDI ODRASLI, ČE SO ŽELELI) IN SOLATO POJEDLI.
ZAME
JE TO NAJBOLJŠI VELIKONOČNI HREN. BREZ NJEGA ZAME SPLOH NI VELIKONOČNEGA
ZAJTRKA.
NAJ
VAM PREDSTAVIM RECEPT.
SESTAVINE: (ZA 1 OSEBO)
- 1 VELIKA ŽLICA
NARIBANEGA HRENA ALI ENA ZVRHANA ŽLIČKA
HRENA IZ KOZARČKA,
- 1 NARIBANO ALI
NA DROBNO NAREZANO TRDO KUHANO JAJCE,
- SOL PO OKUSU,
- ŽLICA OLJA
(MENI JE NAJLJUBŠE BUČNO),
- 1 DL
RAZREDČENEGA KISA.
PRIPRAVA:
- POLEG SESTAVIN
POTREBUJEŠ SOLATNO SKODELICO, ŽLICO
IN NOŽ ALI STRGALO.
- V SKODELICO NAREŽI ALI
GROBO NASTRGAJ ENO TRDO KUHANO JAJCE.
- DODAJ NARIBAN HREN, SOL IN
OLJE. (NAMESTO SOLI LAHKO DODAŠ VEGETO (TAKO JE TO SOLATO PRIPRAVLJAL MOJ OČE.). SOLATA PA JE ZELO OKUSNA, ČE
JI DODAŠ MEŠANICO SOLATNIH ZELIŠČ (S TEM PA JO SEDAJ PRIPRAVLJAM JAZ.)).
- NA KONCU DODAŠ RAZREDČEN
KIS,Z ŽLICO DOBRO PREMEŠAŠ IN SOLATA JE GOTOVA.
POSKUSITE
TO HRENOVO SOLATO. RES JE OKUSNA.
VESELE
VELIKONOČNE PRAZNIKE VAM ŽELIM.
OSTANITE
ZDRAVI IN SREČNO.
UČITELJICA ANGELIKA
Komentarji
Objavite komentar